Ekonomik kriz sürerken konkordato ve iflas ilan eden şirketlerde artış devam ediyor. Türkiye'nin en büyük gruplarından olan Koç Holding’in ortak olduğu akaryakıt dağıtım şirketi OPET'in iflası istendi.

Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre İzbel Petrol, alacaklarını tahsil edemediği gerekçesiyle OPET'in iflasını istedi.

İstanbul Anadolu 1. Asliye Ticaret mahkemelerinde açılan davada İzbel Petrol Taşimacilik İnşaat Otomotiv Gida Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi, OPET'in iflasına karar verilmesini istemişti.

30 Ocak'ta görülen duruşmada İstanbul Anadolu 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, 17 Haziran'da duruşma yapılmasına karar verdi.

Kararda şu ifadelere yer verildi.

"Davacı İzbel Petrol Taşımacılık İnşaat Otomotiv Gida Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi tarafından davalı Opet Petrolcülük Anonim Şirketi aleyhine açılan İflas (Doğrudan Alacaklı Tarafından Talep Edilen İflas (İİK 177)) davası nedeniyle;

Barbaros Mh. Gelincik Sk. No:4-A Ataşehir İSTANBUL adresinde bulunan, İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü'nün 286967-0 sicil numarasında kayıtlı, 6440009046 vergi numaralı davalı OPET PETROLCÜLÜK ANONİM ŞİRKETİ'nden alacaklı olduğunu ileri süren tarafların bu ilanın yayınlandığı tarihten itibaren 15 gün içinde İİK'nun 177/ek ve 178/2 maddeleri uyarınca davaya müdahale ve itirazda bulunabilecekleri, itirazlarında iflası gerektiren bir halin bulunmadığını ileri sürüp açılan davanın reddini istemeleri halinde HMK'nun 317/2 maddesine istinaden bunun maddi delillerini de sunmaları, 17/06/2020 günü saat:16:30'daki duruşmaya kendileri bizzat katılabileceleri gibi kendilerini vekille de temsil ettirebilecekleri, İİK'nun 166 maddesi gereği ilan olunur."

Kaynak: Yeniçağ

Editör: Haber Merkezi