05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi EKONOMİ Dev firma iflas bayrağını çekti! Türkiye’nin önde gelen markasıydı

Dev firma iflas bayrağını çekti! Türkiye’nin önde gelen markasıydı

İzmir’de konkordato furyası büyüyor. Brimstone Kimya’ya geçici mühlet verildi. Ekonomik kriz şirketleri zor durumda bırakıyor.

Türkiye ekonomisinde yaşanan daralma, sanayi ve ticaret dünyasında büyük sıkıntılara yol açarken konkordato başvuruları adeta art arda gelmeye başladı. Özellikle İzmir, bu süreçte dikkat çeken illerin başında yer alıyor. 2024 yılı içerisinde kentte en az 76 şirket konkordato talebinde bulundu ve bu sayı her geçen gün yükseliyor. Tekstil, sanayi, ticaret ve medikal sektörlerde faaliyet gösteren işletmeler birer birer bu yola başvuruyor.

İzmir’de Konkordato Fırtınası

Son dönemde İzmir’in önde gelen firmalarının peş peşe konkordato ilan etmesi dikkat çekti. Tıbbi malzeme alanında faaliyet gösteren Türklab Tıbbi Malzemeler Sanayi ve Ticaret A.Ş. başvuru yapan şirketlerden biri olmuştu. Onun hemen ardından ise Türkiye’nin önemli sülfür üreticilerinden olan Brimstone Kimya gündeme geldi.

Brimstone Kimya’ya Geçici Mühlet Kararı

Şirket sahibi Efe Münip Nurdoğdu hakkında açılan dava kapsamında, Karşıyaka Asliye Ticaret Mahkemesi geçici mühlet kararını bir ay süreyle uzattı. Mahkeme gerekçesinde, “09/04/2025 tarihli ara kararı ile tesis edilen ve 24/03/2025 tarihinden itibaren geçerli olan geçici mühlet kararı sürecindeki tahkikatta hüküm vermeye elverişli olacak şekilde sonuç çıkartılamadığından geçici mühletin zorunlu olarak takdiren bir ay süre ile uzatılmasına” ifadelerine yer verdi.

Ayrıca, konkordato komiserlerinin görevlerinin devam etmesine ve mahkemenin daha önce aldığı ihtiyati tedbir kararlarının sürmesine hükmedildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *