Mali kriz nedeniyle Uşak'ta bulunan ünlü seramik fabrikasında üretimin tamamen durduğu iddia edildi. 2000 yılında üretime geçen Seranova şirketi 19 yıldır hizmet sağlıyordu. İstanbul'da satış&pazarlama departmanı, Uşak'ta ise üretim biriminin bulunduğu Seranova Seramik işçilerinin 2 aydır maaş ve ikramiye alamadıkları gerekçesiyle iş bırakma kararı aldığı iddia edildi. 

11 MİLYON M²'lik ÜRETİM KAPASİTESİ

2000 yılında tam kapasiteyle üretime başlayan Seranova Seramik'te işçiler maaş ve ikramiyelerini alamadıkları gerekçesiyle işi bıraktı. Dev fabrikada çalışanların 2 aydan aşkın süredir maaş ve ikramiye alamadığı iddia edildi. Türkiye'nin en önemli Seramik firmalarının başında gelen Seranova, 19 yıllık tecrübesi ve seramik alanındaki başarısıyla sektörün en güçlüleri arasında yer alıyordu.  Uşak'ta 50.000 m²'si kapalı, 480.000 m2 açık, toplam 530.000 m²'lik alanda faaliyet sunan dev firma, toplam 11 milyon m²'lik üretim kapasitesine sahip.  

YÖNETİM ÇÖZÜM ARIYOR

2 aydan fazla bir süredir işçilerin maaş ve ikramiyelerinin verilmediği iddia edilen Seranova'da üst düzey yetkililer yaşanan sıkıntıya çözüm arıyor. Pazartesi gününe kadar iş bırakan işçiler, elektrik ve doğal gaz faturalarının da ödenmediğini belirtti. Öte yandan ünlü seramik firmasının elindeki arsaları da yarı fiyatına sattığı iddia edildi.