Doge coin kaç TL? Doge TL grafik değişimini neler etkiliyor? En popüler kripto para birimleri arasında yer alan Dogecoin (DOGE), 2013 yılından beri kripto yatırımcılarının gözdelerinden. 2013’te bir internet meminden esinlenerek yaratılan Dogecoin, şaka coini olarak başlayan macerasında bugün Tesla ve AMC gibi dünya çapında şirketler tarafından ödeme aracı olarak kabul edilen bir kripto para birimi haline geldi.

Peki DOGE satın almaya değer mi? Bu yazıda, Dogecoin’in neden satın almaya değer olduğunu anlatacağız.

Dogecoin Nasıl Ortaya Çıktı?

Dogecoin (DOGE), 2013 yılında Billy Markus ve Jackson Palmer tarafından yaratıldı. Markus ve Palmer, DOGE coini en başta bir şaka coini olarak tasarlamışlardı. Shiba Inu cinsi bir köpeği içeren internet meminden esinle oluşturulan Dogecoin (DOGE) yaratılmasından sonra kısa süre içinde kripto dünyasında yoğun ilgi çekti. Devasa bir Dogecoin topluluğu oluştu. Bu topluluğun üyeleri arasında Elon Musk gibi ünlü isimlerin de yer alması DOGE coini çok daha popüler kıldı.

Dogecoin (DOGE), Bitcoin (BTC) gibi kripto para birimlerini aksine enflasyonist bir yapıda tasarlanmıştı. Maksimum arzı yoktu ve Dogecoin madenciliği ödülleri hiç azalmamak üzere 10 bin DOGE olarak belirlenmişti. Bu da Dogecoin’in herkes tarafından satın alınabilir olmasını sağladı. Böylece Dogecoin (DOGE), Tesla ve AMC gibi şirketler tarafından ödeme aracı olarak kullanılmaya uygun bulundu. Çünkü herkes DOGE sahibi olabiliyordu.

Bugün Dogecoin artık bir şaka coini olmanın ötesine geçmiş durumda. Artık hem ödeme aracı olarak kullanılıyor hem de Dogecoin topluluğu DOGE ile bağış kampanyaları vb. etkinlikler düzenliyor.

Doge Satın Almaya Değer mi?

Dogecoin (DOGE) alelade bir şaka coini olsaydı satın almaya değer olmayabilirdi. Ancak DOGE bugün, piyasa değeri bakımından en büyük kripto para birimleri arasında yer alıyor. Üstelik Dogecoin dünya çapında birçok şirket tarafından ödeme aracı olarak da kabul ediliyor. Gelecekte daha fazla şirketin DOGE ile ödeme kabul etmesi de pekâlâ mümkün. Bu nedenle, Dogecoin (DOGE) satın almaya değer bir kripto para birimi olarak görülüyor. Likiditesi çok yüksek olduğundan DOGE coin alıp satmak da hemen her platformda oldukça kolaylaşıyor.

DOGE Coin Kaç TL?

Türk lirası ile DOGE satın almadan önce DOGE TL grafik incelemesi yapmak önemlidir. Dogecoin fiyatı hareketli bir kripto para birimidir ve DOGE TL grafik analizi yapmak, Dogecoin satın almak için en doğru zamanı tespit etmenizi sağlayabilir.

En popüler kripto paralar arasında olduğundan “DOGE coin kaç TL?” sorusu da çok sık sorulur. DOGE fiyatı en yüksek seviyesini 8 Mayıs 2021’de 13,21 TL ile görmüştür. En düşük DOGE fiyatı ise 7 Mayıs 2015’te 0,001531 TL ile görülmüştür. Bu yazı yazıldığı esnada Dogecoin (DOGE) fiyatı 1,11 TL seviyesinde seyrediyor.

Türk Lirası ile Dogecoin Nasıl Alınır?

Türk lirası ile Dogecoin (DOGE) satın almak sanıldığından çok daha kolaydır. Türkiye’nin köklü kripto para borsalarından Bitlo üzerinden kolayca ve güvenle DOGE/TRY paritesinde işlem yapmak mümkün.

Editör: Haber Merkezi