Dolar ve Euro'da düşüşler yüzde 10'u aştı. Dolar şuan itibarı ile 10.98 liradan işlem görürken euro ise 12.43 liran satılıyor.

Dolar ve Euro'da düşüşler yüzde 10'u aştı. Dolar son dakika itibarı ile 10.98 liradan işlem görürken euro ise 12.43 liran satılıyor.

Merkez Bankası TL mevduat sahibine verilecek desteğin ayrıntısını paylaştı. Yapılan açıklamada, "Hesap sahibinin döviz bazında ana parası korunacak." ifadeleri yer aldı.

Bu açıklamanın ardından dolar 11 liranın altını görürken euro 12.25 seviyelerinden işlem görmeye başladı. Dolara bağlı olarak değer kaybeden altın ise 622 lira seviyelerinden işlem görüyor.

DÖVİZ KURLARI TEPETAKLAK!

Döviz kurları haftanın dördüncü işlem günü tepetaklak oldu. Piyasalarda özellikle günün ikinci yarısında düşüş hızlanırken hem euro hem de dolar kurlarında düşüş yüzde 12'yi aştı. Dolar TL 11 TL psikolojik bandının altına çekilerek son 1 ayın en düşük seviyesine geriledi. Hafta başında 20 TL'nin üzerinde işlem gören Euro/TL ise 12,03 TL'ye gevşedi.

GRAM ALTIN FİYATLARI ÇAKILDI

Dolar kuru için yaşanan bu gelişme sonrası gram altın fiyatları da düşüşünü sürdürdü. Altın gram fiyatı 613 TL yi gördü. Hafta başında 1062 TL ile zirve yapan gram altın böylece yüzde 42'nin üzerinde değer kaybına uğramış oldu.

DOLAR ENDEKSİ HAFTALIK DİBİNE YAKINSADI

Son dönemde ABD Merkez Bankası (Fed) tarafından gelen şahin mesajlara rağmen küresel piyasalarda dolar endeksi yaklaşık 1 haftanın dip seviyesine geriledi. Dolar endeksi 96,020 ile 17 Aralık'tan bu yana haftalık dibini yaptı.

Editör: Haber Merkezi