Dünyanın en ünlü iki mobil telefon şirketi Oppo ve Samsun'un Türkiye'de de üretime başlamayı hedefledikleri belirtildi.

Bloomberg HT'deki habere göre üretim tesisleri İstanbul ve Kocaeli'de kurulacak. Üretim tamamen Türkiye'de gerçekleşecek, montaj olmayacak. 

Türkiye'ye kısa süre önce gelen Çinli şirket Oppo'nun önümüzdeki ay mobil telefon üretimine başlamayı hedeflediği ifade edildi.

50 milyon dolarlık yatırımla üretime başlayacak tesis için yatırım teşvik belgesinin alındığı ve gerekli kuruluş işlemlerinin tamamlandığı kaydedildi. 

Bazı modellerini Türkiye'de üretmeyi planlayan Oppo'nun başta Avrupa pazarı olmak üzere ihracat yapacağı da belirtildi. 
2004'te Çinde Dongguang'da kurulan ve dünya çapında 40 binden fazla çalışanı bulunan Oppo 300 milyondan fazla kullanıcıya ulaştı.

Güney Koreli teknoloji şirketi Samsung'un da etapta üretimini İstanbul'da kurulu bir alt yükleniciyle yapacağı ifade edildi. 

Dünyanın ikinci büyük üreticisi olan Samsung Electronics, 2020'nin üçüncü çeyreği için açıkladığı sonuçlarda son 6 yılın en yüksek akıllı telefon kâr payını elde ettiğini duyurdu.

Geçen hafta Resmi Gazete'de yayımlanan teşvik düzenlemelerinde cep telefonu üretimine ilişkin detaylar da yer almıştı.

Karara eklenen geçici maddede şu ifadeler kullanılmıştı: “Yatırım teşvik belgeleri kapsamında, elemanları dizili baskılı devre kartı(PCBA) üretiminden başlayan cep telefonu üretimine yönelik yatırımlar için, üretim kapasitesi ile uyumlu olmak ve cep telefonu üretiminde kullanılmak kaydıyla yarı demonte haldeki(SKD) aksam ve parçalar 31 Ağustos 2021’e kadar gümrük vergisi muafiyeti sağlanmaksızın ithal edilebilir.”

Editör: Haber Merkezi