İstanbul Eczacılar Odası, Türkiye'deki koronavirüs vakalarının ardından maske ve dezenfektan malzemelerinin fiyatlarında yaşanan artışa dair açıklama yaptı. Yapılan açıklamada fiyat artışlarından eczacıların sorumlu olmadığı belirtildi.

İstanbul Eczacılar Odası’nın açıklamasında dünyadaki korona virüsü vakaları devam ederken Türkiye’de maske, dezenfektan gibi ürünlerde yaklaşık 2 aydır temin sıkıntısı yaşandığını, ürün temininde aşırı bir fiyat artışı ile boğuşmak zorunda kaldıkları ifade edildi.

Ürün temininde aşırı bir fiyat artışıyla boğuşuyoruz

Ülkemizde korona virüsü vakası görüldüğünün açıklanması sonrası bu sıkıntının had safhaya ulaştığı belirtilen açıklamada, “Maalesef daha önce piyasada hiç var olmayan, güvenilirliği meçhul olan merdiven altı ürünleri satmaya çalışan satıcılar da bu esnada türemiştir. Tüm eczacılarımız, bir yandan oluşan aşırı talep karşısında hasta sağlığı açısından sorun teşkil etmeyecek güvenilir malzemeleri sunabilmek için olağanüstü çaba sarf ederken, bir yandan da ürün temininde aşırı bir fiyat artışı ile boğuşmak zorunda kalmaktadır” denildi.

Fiyat artışının sorumlusu asla eczacı değildir

Eczacılar Odası, fiyat artışlarına sebep olan bu krizi fırsata çevirmeye çalışan ve merdiven altı ürünlerle halk sağlığını tehlikeye atan asıl sorumluların tespit edilmesi, haklarında gereğinin yapılması çağrısında bulundu ve şunları vurguladı: “Ancak bazı medya organlarında, yaşanan fiyat artışları ile ilgili eczacılarımızın hedef gösterildiğine üzülerek şahit olmaktayız. Tüm halkımız bilmelidir ki yaşanan fiyat artışının sorumlusu asla eczacı değildir. Kendileri de risk altında olmalarına rağmen ettikleri yemin gereği 7 gün 24 saat hizmet veren eczacılarımıza yöneltilen bu suçlamaların gerçeklik payı yoktur. Bu tip asılsız haberler için hukuki yollara başvurulacaktır.”