Ekonomist İslam Memiş'ten dolar için yeni tahmin geldi. FED'in faiz kararından sonra dolarda geri çekilmelerin yaşanabileceğini ifaden eden İslam Memiş, gram altın içinse dikkat çeken bir değerlendirme yaptı. Sarkmaları merak eden yatırımcılara Memiş "FED, 20-21 Eylül’de faiz kararını açıklayacak. Ons altın fiyatı dar bant aralığında sıkıştı. 1.700 ila 1.720 dolar aralığında hareket ediyor. FED'in faiz artırımı ile 1.680 dolara kadar geri çekilme olabilir, gram altın düşebilir. Makas aralığından dolayı gram altının 1.000 lira altına sarkmalar mümkün olmayabilir" ifadelerini kullandı.

GRAM ALTINCILARA KÖTÜ HABER

Gram altında düşüşlerin yaşanmayacağını belirten İslam Memiş, 1000 lira seviyesini bekleyenlere kötü haber verdi. Memiş, "Gram altın makas aralığından dolayı 1.000 liranın altına düşmesi mümkün değil. Ons altın FED etkisiyle 1.680 dolara kadar düşebilir" dedi.

'EYLÜL'DE HEM DİP HEM ZİRVE'

İçeriden desteklenen bir TL olduğunu söyleyen Memiş, borsaya ilişkinse hem sevindiren hem de bir miktar tedirgine eden bir değerlendirme yaptı. Memiş, borsanın Eylül ayında hem dip hem de zirveyi göreceğini ifade ederken, "3.000 altına sarkmalar olabilir ama borsanın yoluna devam etmesi için bu teknik düzetmeyi yapması gerekir. Kar satışı mutlaka gelecektir. Yüzde 3 ila yüzde 4 kar satışları olabilir. Borsa tarafındaki artış devam edebilir bir süre daha. Bu artışlar ayrıca bir takım çalışmaların habercisidir" yorumunda bulundu.

FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ABD Merkez Bankası (FED) tarafından yapılacak olan faiz kararı toplantısının tarihi belli oldu. FED eylül ayı faiz kararı toplantısı 20-21 Eylül tarihlerinde yapılacak.

Editör: Haber Merkezi