Ekonominin 17 yılda dip seviyelere çekildiğini kaydeden Geçer, bu dönemde nakitin önemli olduğunu belirtirken, nakitte kalanlar için şanslı tanımlaması yaparak, "Enflasyonun olduğu ortamlarda önce konut fiyatları yükseliyor gibi olur ama sonra bir tepe taklak oluyor. Dikkatli olmanız gerekiyor" dedi.

Yıl sonunda devam eden kötü politikalardan dolayı doların 60 lirayı görme ihtimalinin olacağını belirten Geçer, 1994 krizinden daha kötü bir sürece gireceğimizi iddia etti.

Gram altın içinde yükseliş mesajı veren Geçer, "Dolarda o beklenen yükseliş geldiğinde gram altın 1200 lira yıl sonunda 1500 seviyeleri test edecek. Dolar 20 TL ons altın 1800 olduğunda. Altın yükselmeye devam edecek" ifadelerini kullandı.

Dolar/TL kurunun şu an ki enflasyona oranının 37 lira olduğunu açıklayan Geçer, FED'in faiz kararlarına ilişkinse bir frenlemeye gideceğini belirtti. Dolardaki artışın devam edeceğini belirten Geçer, "Dolar yılı 25 -30 TL seviyelerinde tamamlarsa, öpüp başınıza koyun" yorumunda bulundu.

1994 krizine vurgu yapan Geçer, o dönemlerde 8 bin liralık dolar kurunun 48 bin liraya çıktığını ve daha sonra 1 milyon 600 lira olduğunu hatırlattı.