Elektrik faturalarıyla ilgili olarak AK Parti milletvekilleri TBMM'ye yeni yasa teklifi sundu.

Buna göre elektrik piyasası yasasında değişiklik yapılacak ve elektrik tüketimi için belli bir sınır belirlenecek. Sınırın üstünde elektrik tüketen daha yüksek bir bedel üzerinden fatura ödemek zorunda kalacak.

Yasada yer alan, “Kurul tarafından tüketici özelliklerine göre abone grupları veya yenilenebilir enerji kaynaklarının desteklenmesi amacıyla ayrı tarifeler belirlenebilir” cümlesine, “abone grupları” ibaresinden sonra, “bu abone grupları için elektrik enerjisi tüketim miktarına göre farklı” ibaresi ekleniyor. 

Maddenin gerekçesi de şöyle açıklandı:

“Madde ile enerji verimliliğini arttırmak amacıyla aynı abone grubunda yer alsa bile maliyet bazlı tarife metodunun yanında elektrik enerjisinin tasarruflu kullanılmasını teşvik edici, benzer abone gruplarında fazla tüketim yapanların fazla tüketimin maliyetine katlanması amaçlanmaktadır. Bu düzenleme ile maliyetler için bir çalışma yapılması, gerekli olan abone grubu için normal tüketim miktarına uygun olarak bir kademe belirlenmesi ve oluşan tüketim artışından kaynaklanan ilave maliyetlerin bu kademe üstünde tüketim yapan aynı abonelere yansıtılması amaçlanmaktadır”