Altın ve finans analisti İslam Memiş'ten altın alacaklara kritik uyarılar geldi. 500 lira seviyesinde seyreden gram altının kısa süre sonra 492 lira seviyelerine gireleyeceğini belirten İslam Memiş, altın ve gümüş alacaklara "acele etmeyin" uyarısı yaptı. Tepe taklak giden kripto para borsasından çıkanlar gibi bunu fırsata çevirecek yatırımcıların da bulunduğunu dile getiren Memiş, şu uyarılarda bulundu:

TERS KÖŞE YAPACAKLAR

Çünkü ters köşe yapacaklar. Bu ters köşe de yüksekten altın ve gümüş almamalı. Tekrar kâr satışlarını beklemeli, düzeltmeleri beklemeli. 492 lira seviyesinden bahsediyorum. Ons fiyatında 1845 dolar seviyesinden bahsediyorum.

ZARAR EDERSİNİZ

Tutup da 500 lira seviyesi üzerinden altın almayın. Çünkü bu seviyeler Şubat ayında alanların kaymak yiyecekleri seviyeler. Bu seviyelerden tekrar alıp zarar etmeye gerek yok.

BÜYÜK SÜRPRİZ VAR

Haziran ayında ciddi bir sürpriz var. Bence bu sürprize herkes hazır olmalı. Nedir bu sürprizin adı Basel lll. Basel lll ne demektir? Basel Bankacılık Gözetim Komitesi, Yani dünyadaki bütün bankaların finansal varlıklarında değişikliğe gidecekler.

YENİ ZİRVELER GÖRECEĞİZ

Bütün birikimlerini bütün varlıklarını artırma, sermaye artırımına gidecekler. Yüzde 85'ini emtia yapacaklar altın ve gümüş yapacaklar. Haziran'ın sonlarında özellikle altın ve gümüş fiyatlarında yeni zirveler göreceğiz.

GAZA GELMEYİN

Buradan hangi anlam çıkıyor? Gaza gelmeyin satmayın, satan yerine koyamıyor.  O yüzden alan yatan mutlu, alan satan zararlı. O yüzden bence al sat değil de, al yat yapmanın daha mantıklı bir karar olduğunu düşünüyorum.

Editör: Haber Merkezi