Dolar/TL, yeni güne de değer kaybıyla başlamasının ardından saat 11.10 itibarıyla önceki kapanış seviyesine göre yüzde 1,3 azalışla 11,9320 seviyesinden işlem görüyor. Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 0,66 değer kazanarak 13,4010'dan, sterlin/TL de yüzde 0,14 artışla 15,9420'den satılıyor.

Dolar endeksi, dün 96,9 ile son 16 ayın en yüksek seviyesini görmesinin ardından bugün hafif gerileyerek 96,7'de dengelendi. Avro/dolar paritesi ise yüzde 0,1 artışla 1,1220'den alıcı buluyor.

Analistler, dün açıklanan ABD Merkez Bankası'nın (Fed) toplantı tutanaklarına göre bankanın varlık alım hızını daha da düşürebileceğini belirterek, bu durumun doları diğer para birimleri karşısında desteklediğini ifade etti.

Piyasa analisti Tunç Şatıroğlu da dolar kurundaki gelişmelere ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Şatıroğlu şunları söyledi:

Ben bir aşırılıklar oldu diye anlattım. Buralardan düzeltme gelmesi lazım. Bu işlerden anlamıyorsanız yapmayın da dedim. Akşamına yangına benzin döken açıklamalar gelince aldı başını gitti. Bizim yaptığımız analiz bir konuşma ile bozulabiliyor.

FAİZ DAHA DA İNECEK

Bugün bir yangına benzin dökecek konuşma ya da görevden alma istifaya zorlama olmazsa söylemek zorundayım bunlar piyasayı zorluyor. Böyle durumda ben satmam. Faiz daha da inecek. Böyle kalmayacak.  12'nin de altına gelecek gözüküyor.100 baz puan indirmekle iş bitmeyecek.

DOLARINIZI DA ALTININIZI DA SATMAYIN

Dolarınızın satmayın, gram altınınıza satmayın. Ben altının da gümüşün de çıkacağını ons bazında çıkacağını düşünüyorum. En kötüsünün de geride kaldığını düşünüyorum.

Dolar/TL de geri gelme yaşandı. 12.90 hedefimiz vardı oda geldi ve geri döndü. 12.82'de kapatmış olduğu için 12.90'dan geri döndük diyoruz.  11.72-11.66 bölge destek olmuştur. Konuşmalar olmasaydı kur pazartesi günü daha iyi yerlere çekilebilirdi. 

12.23'ÜN ÜZERİNDE ALMALISINIZ

Alım mı diye soruluyor. Diyelim ki almadınız beklediniz ama 12.23'ün üzerinde kapanıyorsa almalısınız. 12.23'ün altında kalıyorsa o zaman bekleyebilirsiniz. 11.67'nin altında kapandığı zaman düzeltme başlıyor derim. Düzeltme başladığında da ben satmam. Alacaksınız tutacaksınız başka yolu yok. Faiz daha da inecek işin sonu iyiye gitmiyor. 12.40'ın üzerine çıkıyorsa alın daha da fazla beklemeyin. 

Editör: Haber Merkezi