Gemlik Kampüsü’nün açılışıyla birlikte seri üretime geçen Türkiye’nin yerli otomobili Togg, ikinci defa dünyanın en büyük teknoloji fuarı CES’e (Tüketici Elektroniği Fuarı) katılacak. Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), banttan inen ilk C-SUV modellerini fuarda vitrine çıkararak ziyaretçilerle buluşturacak. 

5-8 Ocak 2023 tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan CES fuarına, 158 ülkeden 2 binden fazla firma katılacak. CES’in resmi internet sitesinde katılımcılar arasında Togg görülüyor. 

Togg’un açıklamasında şu ifadeler kullanıldı: “Togg olarak bu teknolojileri kapsayan bir mobilite ekosistemi ile elektrikli, otonom yetenekli ve bağlantılı araçlar geliştiriyoruz. Bu ekosistem sayesinde zararlı emisyon üretmeyerek temiz bir geleceğe katkıda bulunmayı ve geniş kitlelerin hayatını kolaylaştırmayı hedefliyoruz.”

TOGG, CES 2022'DE EN İYİ 20 MARKA ARASINA GİRDİ

Togg CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş geçtiğimiz yıl CES 2022’de yaptığı açıklamada, klasik bir otomobil şirketi olmadıklarını ve teknoloji şirketi olduklarını, bu nedenle otomobil fuarları yerine CES’e katılmayı tercih ettiklerini söylemişti. 

Bu arada, COVID-19 pandemisi nedeniyle CES 2022 etkinlikleri sanal olarak verilmişti. CES 2023 ise hem sanal ortamda hem de fiziksel olarak düzenlenecek. 

Geçtiğimiz yıl CES 2022’de Togg önemli başarılar yakalamıştı. Türkiye’nin mobilite alanında hizmet veren küresel teknoloji markası Togg, Tüketici Elektroniği Fuarı CES 2022'nin (Consumer Technology Association) en iyi 20 markasından biri seçildi

Editör: Haber Merkezi