Sürücülere rahat nefes aldıracak tünel, ulaşımda sağladığı kolaylıkla Doğu Anadolu'yu Erzurum-Artvin güzergahından Doğu Karadeniz'e, Türkiye'yi de Gürcistan üzerinden Kafkaslar'a bağlayacak.

Erzurum’un Uzundere ilçesinde yer alan ve sürücülerin korkulu rüyası olan Pirinkayalar Geçidi nde yapılan 2246 metre uzunluğundaki yeni yapılan tünelde sona gelindi. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’yu Doğu Karadeniz’e bağlayacak olan Pirinkayalar Tüneli, yarın açılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans yoluyla katılacağı törenle ilk geçişler gerçekleşecek. 

GÜVENLİ, HIZLI VE KESİNTİSİZ 

Pirinkayalar Tüneli’nde sona gelindi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından yapılan açıklamada, tünelin zorlu kış şartlarında ulaşımın güvenli, hızlı ve kesintisiz olması amacıyla inşa edildiği belirtildi. 

2 BİN 246 METRE UZUNLUĞUNDA 

Erzurum ile Artvin'i birbirine bağlayacak Pirinkayalar Tüneli ile turizm ve ticaret merkezlerine ulaşım açısından kolaylık sağlanacak. 2 bin 246 metre uzunluğunda, tek tüpten oluşan tünel projesinin toplam uzunluğu 1070 metrelik bağlantı yoluyla 3,34 kilometreye kadar ulaşıyor. 

Proje ile Erzurum ve Artvin'e ait havalimanları Artvin Limanı ile bütünleştirilerek, ulusal ve uluslararası bağlantıların parçası olacak. Aynı zamanda iç ve dış turizm sirkülasyonunun sağlanmasıyla bölgenin sosyal ve ekonomik gelişimine katkı sunulacak.

YILLIK 17.6 MİLYON TL TASARRUF SAĞLAYACAK 

Mevcut yolun 680 metre kısalacağı projeyle, yıllık toplam 17,6 milyon lira tasarruf edilecek ve karbon salımı 230 ton azalacak. Pirinkayalar Tüneli'nin inşasında, yörenin sahip olduğu yüksek turizm potansiyeli ve tünel güzergahının 1. derecede doğal sit alanı içerisinde kalması nedeniyle yüksek hassasiyet gösterilirken, projede özel imalatlara yer verildi.