Eşi vefat eden, 18 yaş altında en az 3 çocuğu olan kadınlara 2023 adet konut verilecek. Toplamda 607 milyon TL bütçesi olan proje ile hane başına 300 bin lira destek sağlanacak. İhtiyaç duyulan kaynak belediyelerden sağlanacak.
Eşi vefat eden kadınlara verilecek olan destek, satın alma ve konut yapımı olmak üzere 2 farklı yöntemle gerçekleşecek.

Eşi vefat eden kadınlara verilecek konutlar 80 metrekare olacak şekilde inşa edilecek. Konutlar satın alındığı takdirde ise bu özelliğe yakın olanlar tercih edilecek.

Eşi vefat eden kadına verilecek oturacakları konutun sahibi olacak mı?

Konutların mülkiyeti Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’nda olacak. Hak sahiplerine bedelsiz kullanım hakkı verilecek.

Eşi vefat eden kadınlara verilecek konutların yapılacağı ilk şehirler Samsun, Osmaniye, Bingöl ve Kahramanmaraş olacak. Bu 4 ilde iş birliği protokolü imzalandı.

Eşi vefat eden kadınlara verilecek konutların yapılacağı ilk şehirler Samsun, Osmaniye, Bingöl ve Kahramanmaraş olacak. Bu 4 ilde iş birliği protokolü imzalandı.

Buna ek olarak 67 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) ile projenin hayata geçirilmesi için arsa temini, proje çalışmaları, proje bütçesi için ilave ek kaynak noktasında protokol hazırlıkları da devam ediyor.

Eşi vefat eden kadınlara konut desteğinden faydalanmak için gereken şartlar;

-T.C. vatandaşı olmak
-3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu kapsamında faydalanıcısı olmak
-Eşi vefat etmiş, 18 yaş altında en az üç çocuklu hane özelliğine haiz olmak kaydı ile diğer eşi vefat etmiş çok çocuklu aile özelliğine sahip olmak,
-Konutların yapıldığı ilde ikamet etmek,
-Bakanlığın Sosyal Konut Projesi de dâhil barınma yardımı programı kapsamında yürütülen ev yapım yardımı kapsamında destek almamış olmak şartlarını taşımak gerekecek.

Eşi vefat eden kadınlara verilecek olan konut desteğinden yararlanmak için nereye başvurulacağı da belli oldu. Kadınlara konut desteğinden yararlanmak için illerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYD) başvurulması gerekiyor

Editör: Haber Merkezi