Emeklilikte Yaşa Takılanlar, 8 Eylül Pazar günü mağduriyetlerine neden olduklarını düşündüklerini yasanın 20. yılında meydanlara çıkıyor. Verilen haklarının "Devlet" tarafından geri alındığını düşünen EYT'liler bugüne kadar birçok kez seslerini duyurmaya çalıştı. Daha önce Türkiye'nin birçok ili ve ilçesinde mitingler düzenleyen EYT'lilerin özellikle büyük İstanbul mitingi dikkat çekti. Yine büyük bir mitinge hazırlanan EYT mağdurları, 8 Eylül günü Ankara'da birlik mesajı verecek. 

DAVET GÖNDERİLDİ

8 Eylül günü Ankara'da düzenlenecek EYT mitingine birçok kişi ve kurum da davet edildi. Sendikalara, sivil toplum kuruluşlarına, siyasi partilere ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a davet gönderilirken EYT'lilerin sorunlarının dinlenmesi ve çözüme kavuşturulması istenecek. 

SOSYAL MEDYA GÜCÜ

Emeklilikte Yaşa Takılanlar, yapacağı büyük mitingler öncesinde Sosyal Medya Platformlarında organize olarak hareket ediyor. Özellikle Facebook'ta kurulan gruplarda EYT'liler ortak bir karar alıp, uyguluyor. Birçok grubun olduğu Facebook'ta 1 milyon üyenin bulunduğu EYT grubu bile var. Öte yandan Twitter'da trend topic çalışmaları yapan mağdurlar, 8 Eylül Pazar Günü Ankara'da düzenlenecek miting öncesinde yine birlik olmayı başardı. 

Editör: Haber Merkezi