Türkiye’nin köklü tekstil markalarından biri daha ekonomik baskılara dayanamayarak kritik bir sürece girdi. Global marka olma hedefiyle dikkat çeken Perspective’in kurucusu Kelebek Tekstil ve Kelebek Mağazacılık için 3 aylık konkordato kararı verildi. İstanbul 2. Asliye Mahkemesi’nin açıkladığı bu gelişme, sektördeki kırılganlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yarım Asırlık Geçmiş, Büyük Hedefler
1973 yılında temelleri atılan Kelebek Tekstil, Veysi Gencer ve Hüseyin Gencer liderliğinde Perspective markasıyla perakende sektöründe iddialı bir konuma yükseldi. Ünlü isimlerle yapılan reklam kampanyaları ve agresif büyüme stratejileri sayesinde marka, 42 ülkede 100’ü aşkın satış noktasına ulaştı. Bu hamleler, Türk tekstilinin küresel rekabette söz sahibi olabileceğini gösteren önemli adımlar arasında yer aldı.
Küresel Büyümeden Daralmaya
Ancak son dönemde yaşanan ekonomik dalgalanmalar ve finansal zorluklar markayı küçülmeye zorladı. Şu anda Dubai, İran, Irak, Mısır, Filistin, Kosova ve Özbekistan’da faaliyetlerini sürdüren Perspective’in toplam mağaza sayısı 20’ye kadar geriledi. Özellikle Batı Şeria’daki mağaza, markanın uluslararası varlığının sembollerinden biri olarak dikkat çekiyor.
