"Vira Bismillah" sezonunun açılmasıyla birlikte az çıkması planlanan palamutun tanesi 20 liradan satılıyor. Geçtiğimiz yıla nazaran fiyatında yüzde 600 artış olan palamutun kilosu ise 80 lira. Geçen sene palamutun kilosu 7 ila 10 TL arasında satılıyordu.

KENDİNİ GÖSTERMEDİ

1 Eylül'de başlayan Balıkçılık Sezonu ile birlikte hazırlıklarını yapan balıkçılar artık tam performansla denizlere açılmaya başladı. Geçen 14 günde en çok istavrit avlandı. Geçtiğimiz yıl oldukça fazla avlanan ve yüzleri güldüren palamut bu yıl kendini çok fazla göstermesede tezgahlardaki yerini almaya başladı. 300 gramlık palamutun tanesi 20 liradan müşterilere sunuluyor. 

20 YILIN EN VERİMSİZ SEZONU

15 Nisan ile 1 Eylül arasında uygulanan avlanma yasağının son bulmasıyla denizlere açılan balıkçılar hayal kırıklığına uğradı. Tahmin edilen rakamların aşağısında kalan ve çeşitlilik açısından kısır bir giriş yapan balıkçı esnafı son 20 yılın en verimsiz başlangıcını yaptıklarını ifade etti. Balık teknelerinin boş dönmesinden dolayı işçilere bile izin veren balıkçılar, en ucuz ürünün 20 liradan satıldığını söylediler. Geçen sene kilosu 10 TL olan palamut bu sene 80 liradan alıcı bulmaya çalışıyor. 
 

Editör: Haber Merkezi