İyi bir emlak danışmanı, alıcısı için bir mülkün tuğla ve harçtan daha fazlası olduğunun bilincinde olmalıdır. Gayrimenkul satışı direk olarak insanların duyguları ile ilgili bir iştir. Alım satım süreci ne kadar karmaşık ve zorlu olsa da gayrimenkul ofisi, işi tarafsız bir uzman olarak yönetir ve satış sürecini bütün taraflar güvenli şekilde sonuçlandırır.

İyi Bir Emlak Ajansı Müşterileriyle İyi Ve Düzenli İletişim Kurar

Bir satıcı ya da alıcı olarak mükemmel iletişim becerisi olmayan bir gayrimenkul danışmanı ile uğraşmak, son derece stresli olabilir. Emlak piyasası zamana duyarlı bir piyasadır. Bu nedenlehalihazırda mevcut bulunan satın alma ya da satış işleminiz için emlak danışmanınızın sizi sürekli olarak bilgilendirmesi gerekir. Aksi takdirde sınırlı bir başarı şansı veren fırsatlar için boşuna zaman harcamış olursunuz. Emlak ofislerinin sürekli ve düzenli olarak müşterileri ile iletişim halinde olmaları çok önemlidir. Çok uzun süreden bu yana gayrimenkul piyasasının içinde olan bir temsilciye sıradan görünen bazı bilgiler, alıcı ya da satıcı için çok önemli olabilir.

Emlak Ofisi Satış Sürecinde Proaktif Olmalıdır

İyi bir emlak ofisi proaktif olarak potansiyel alıcıları aramalı, mevcut müşterilerle yeteri kadar iletişim kurmalı ve sürekli olarak yeni potansiyel müşterileri detakip etmelidir. Proaktif olmanın anahtarı,  müşteriyi en iyi şekilde bilgilendirmektir.

Emlak Ofisi Danışmanları İyi Bir Dinleyici Olmalıdır

Şurası bir gerçek ki, bir müşteri olarak konuşmanın çoğunu yaparak, ne istediğini anlatması gereken ve gayrimenkul danışmanının sizin özel istek ve ihtiyaçlarınızı anlamasını sağlayabilecek kişi sizsiniz. Fakat burada iyi bir danışmanın yapması gereken de önemli soruları bulup sormasıdır. Piyasada yaygın bir başka deyişle iyi bir gayrimenkul danışmanı müşterisini okuyabilmelidir ve yaklaşımını buna göre düzenleyebilmelidir. Her şeyden önce aldığınız hizmetin adı gayrimenkul danışmanlığı olmalıdır. Gayrimenkul danışmanı, detaylı dinleme özelliğine sahip olmalı ve ihtiyaçlarını doğru anlamalıdır. 

Sözgelimi bazı müşteriler e-posta ile haber almayı sever.Bazıları cep telefonlarına gelecek bir metin mesajını tercih ederken, bazıları da satışlar hakkında detaylı bir sohbet edebilmek için telefon konuşması yapmayı tercih eder. Müşterilerin tercih edeceği iletişim yöntemini ortaya çıkarmak iyi bir danışmanın sorumluluğu altındadır.

İyi Bir Danışman Müşteri Odaklıdır

İyi bir emlak ofisi müşteriyi motive etme konusunda başarılı olmalıdır.Çünkü ana kural müşteri iyi bir anlaşma yaparsa, danışmanın da iyi bir anlaşma yapacağı şeklindedir

İyi bir gayrimenkul danışmanı müşterilerinin ihtiyaçlarını her zaman birinci sırada görmelidir. Ev satın almak ya da satmak stresliolsa da müşteri çalıştığı emlak ofisi tarafından daima desteklendiğini hissetmelidir.

İyi Bir Emlak Ofisi Yerel Bölgeyi İyi Bilmelidir

Emlakçılar aslında müşterilerine bir evden daha fazlasını satarlar.Yerel alan hakkında derin bir anlayışa sahip olmalıdırlar. Çünkü müşterilerine evle birlikte yerel alandaki hayatı da satarlar. Bu nedenle sizin için doğru mülke karar vermeden önce birlikte çalışmayı düşündüğünüz acentelere bölge ile ilgili sorular sorun. Bu soruların bazıları şunlar olabilir:

  • Tren ve otobüs güzergahları
  • Yakınlardaki okullar
  • Çevrede çocuklar için düzenlenen etkinlikler
  • Çevredeki sağlıkkuruluşları
  • Çevredeki alışveriş merkezleri

Böylece müşteri olarak size, ev ile birlikte yerel yaşam tarzını da sunabilen ya da sunamayan gayrimenkul danışmanlarını ayırabilirsiniz.

İyi Bir Emlak Ofisi En Son 10 Müşterisini Referans Gösterebilmelidir

İyi bir emlak ofisi bulabilmenin en kolay yolu, geçmiş müşterilerin referans bilgilerine başvurmak olabilir. Geçmiş müşterilerden bahse konu emlak ofisi hakkında olumlu referans alabilmeniz önemlibir parametredir. Bu olumlu referans, sizin de alım satım sürecinizin sorunsuz geçeceği şeklinde yorumlanabilir. Yazıyı faydalı bulduysanız ve daha fazlasını okumak istiyorsanız kuler.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz. KULER 3407915 numarasıyla TTYB sahibidir. 

Editör: Haber Merkezi