Sosyal medya platformlarında yayılan söylentilere göre Hepsiburada ve Trendyol’daki binlerce müşterinin kredi kartı bilgilerinin çalındığı iddia edildi.

SİBER SALDIRIYA MI UĞRADI?

E-ticaret sektörünün öncü şirketlerinden Hepsiburada ve Trendyol’un dün geç saatlerde hackerlar tarafından siber saldırıya uğradığı ileri sürüldü. Gerçekleşen bu siber saldırı sonucunda binlerce müşterinin sistemde kayıtlı bulunan kredi kartı bilgilerinin çalındığı iddia edildi. Söz konusu olay bir anda sosyal medyada gündem olunca panikleyen vatandaşlar Trendyol ve Hepsiburada.com’un çağrı merkezini kilitledi. Bunun yanı sıra söz konusu şirketlere ulaşamayan bazı müşteriler, bağlı bulundukları bankaların çağrı merkezlerini de arayarak bilgi almak istedi.

E-ticaret Siteleri Paraları İade Etmiyor! Haberini Okuyun

KONUYLA İLGİLİ İKİ ŞİRKETTEN DE AÇIKLAMA GELDİ

Sosyal medyada yayılan bu iddialardan sonra Trendyol ve Hepsiburada.com’dan açıklama geldi. İnternet sitelerinin güvenliğinin üst düzeyde olduğunu belirten şirketler,  güvenlik konusunda üst düzeyde korumaya sahip olduklarını ve böyle bir saldırının da yapılmadığını söyledi. Söz konusu yetkili, kart bilgilerinin kendileri tarafından tutulmadığını ve bu bilgileri MasterCard şirketi olan Masterpass tarafından tutulduğunu bildirdi.