Günümüz koşullarında en sık başvurulan kredilerin başında ihtiyaç kredisinin geldiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Çünkü beklenmedik durumlar karşısında nakit ihtiyacı doğduğunda ilk akla gelen seçenek ihtiyaç kredisi kullanmak oluyor. Pek çok kredi seçeneği ile kıyaslandığında ihtiyaç kredisini kullanmanın daha kolay olması ve aynı zamanda geri ödemede vade seçeneklerinin fazla olması da bu kredinin ön plana çıkmasının diğer nedenleri arasındadır. Peki, ihtiyaç kredisi nerelerde kullanılabilir?

● Alışveriş

İhtiyaçların karşılanması için düzenli olarak alışveriş yapılması gerekiyor. Bu alışverişte kimi zaman gıda kalemi fazlayken kimi zaman giyim, aksesuar, mobilya kalemleri yüksek meblağlara ulaşabiliyor. Bütçenizin yetersiz kaldığı durumlarda ise devreye ihtiyaç kredisinin girdiğini söyleyebiliriz. Özellikle sezon başlarında ihtiyaçların karşılanması ve gönül rahatlığı ile alışverişe çıkılması için çok sayıda kişi bu kredi seçeneğinden faydalanıyor.

Alışveriş için kredi kartları ile ödeme yapılması yaygın bir davranıştır. Çoğu zaman kredi kartının ödeme zamanlarında elde kalan nakit bu ödemeyi gerçekleştirmek için yetersiz kalıyor. İşte bu gibi durumlarda kredi kartının sadece asgari tutarını ödemek yerine ihtiyaç kredisi kullanmak da bir seçenek! Bu seçeneği tercih edenler, kredi puanının düşmesinin de önüne geçmiş oluyor. Sonuç olarak genel bir değerlendirme yapıldığında ihtiyaç kredisinin nerelerde kullanıldığı sorusunun ilk yanıtı alışveriş oluyor.

● Evlilik

İhtiyaç kredisi, evlenme kararı alanların da imdadına yetişen kredilerin başında gelir. Yeni bir ev kurmak, mobilyadan beyaz eşyaya kadar çok sayıda ürün satın almak anlamına geliyor. Kredi kartları ise bu alışverişte yetersiz kalıyor ve haliyle evlilik kararı alanlar bankaların yolunu tutuyor. Düğün masraflarından gelinlik ve damatlık masraflarına hatta balayı masraflarına kadar tüm masrafların bu kredi ile karşılanması mümkün olabiliyor.

Dolayısıyla çiftlerin evlenme arefesinde harcamalarını çok daha rahat bir şekilde yapmalarının önünde engel kalmıyor. Bu arada ihtiyaç kredisinin 1.000 TL ila 100.000 TL arasında istenen tutarda kullanılabiliyor olması da önem taşıyor. Çiftler sadece ihtiyaçları olan miktarı bankadan talep ediyor. Geri ödemesini de 36 aya kadar uzayabilen geniş vade seçenekleri arasından kendilerine uygun olanı belirleyerek yapabiliyor. Bir anlamda sadece evlilik nedeniyle çiftlerin ekonomik dengesinin alt üst olmasının önüne geçen unsur bu kredi oluyor da denebilir.

● Seyahat

Seyahate çıkmak için mutlaka hatırı sayılır bir bütçe ayırmak gerekir. Yurt içi seyahatlerde bu miktar daha düşük olurken rotasını yurt dışına çevirenler için daha yüksek fiyatlar söz konusudur. İhtiyaç kredisinin nerelerde kullanıldığı sorusunun yanıtlarından biri de seyahattir. Gerek iş gerek tatil gerekse ziyaret amacıyla seyahat etmek isteyenlerin tüm masraflarını hesaplayarak ihtiyaç kredisi kullanmaları yaygın görülen bir durum. Seyahat için bilet alma, konaklama masraflarını ya da yeme içme masraflarını karşılama gibi amaçlarla banka kredileri kullanılabiliyor. Geri ödemeler de 12 ay, 24 ay ya da 36 ayda yapılıyor.

● Eğitim

Eğitim giderlerinin karşılanmasında zorlanan aileler ihtiyaç kredisi kullanmayı seçiyor. Bu nedenle eğitim giderlerinde de söz konusu kredinin rahatlıkla kullanılabildiğini belirtebiliriz. Eğitim masrafları sadece tablet, kırtasiye ürünleri, okul üniformalarından ibaret değil. Kimi zaman çocukların özel ders alması gerekebiliyor. Kimi zaman da yabancı dil kursu gibi ek derslere bir bütçe ayrılması gerekiyor. Ekonomik anlamda bu giderleri karşılamakta zorlanan aileler çareyi ihtiyaç kredisi kullanmakta buluyor.

● Taşınma

Taşınma masraflarının karşılanması için önce bir birikim yapmak ve sonrasında ev ya da ofis değişikliği yapmak gibi bir seçeneğe yönelmek gerekmez. Eğer herhangi bir nedenle taşınmak istiyorsanız ve yeterli bütçeniz yoksa siz de yüz binlerce kişi gibi ihtiyaç kredisi kullanabilirsiniz. Nakliyattan tadilata ve onarıma kadar tüm taşınma masraflarının bu krediyle karşılanmasını sağlayabilir ve geri ödemelerinizi de zorlanmadan yapabilirsiniz.

İhtiyaç Kredisi Nasıl Hesaplanır?

Yukarıda sıraladığımız durumların yanı sıra beyaz eşya satın almak ya da nakit borçları ödemek gibi amaçlarla da ihtiyaç kredisinin kullanılabildiğini belirtelim. Artık bu kredinin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Nerelerde kullanabileceğimizi de biliyoruz. Peki, ihtiyaç kredisi nasıl hesaplanır? İşte bunun cevabını şimdi veriyoruz!

Artık ihtiyaç kredisi hesaplama işlemi gayet kolay bir şekilde yapılabiliyor. Hesaplama işlemi için Enpara.com’da bulunan hesaplama aracını kullanabilir, ne kadar ödemeniz gerektiğini kolayca öğrenebilirsiniz. Böylelikle herkesin aylık kredi taksit tutarlarını anında görmesi mümkün! Sadece ne kadarlık kredi kullanacağınızı ve geri ödeme için kaç ay vade istediğinizi işaretlemeniz yeterlidir. Faiz oranı ve aylık taksit tutarları gibi bilgiler de yine Enpara.com adresinden öğrenilebilir. Bu arada Enpara.com’un ihtiyaç kredisinde dosya masrafı almadığını da bilmeyenler için aktaralım!

Editör: Haber Merkezi