Sahibinden.com haziran ayının ikinci el araba ilanı verilerini açıkladı. Açıklanan verilerde en çok ilan verilen model olarak Renault Clio gösterildi.

İkinci el araba pazarı yaz aylarının gelmesiyle birlikte oldukça hareketli günler geçiriyor. Sahibinden ikinci el araba almak isteyen vatandaşlar, internetten istediği aracı bulmak için saatler harcıyor. İkinci el araba satışının en çok gerçekleştirildiği, bir günde yüzbinlerce insanın uğrak e ticaret platformlarından olan sahibinden.com ikinci el araba ilan verilerini ortaya koydu.

Sahibinden.com geçtiğimiz haziran ayının ikinci el araba ilan verilerini açıkladı. Söz konusu raporda otomobilde en çok ilan verilen modeller, en çok ilan verilen model yılı, en çok ilan verilen fiyat aralığı gibi başlıklar yer aldı.

Sahibinden satışa sunulan araçlarda en çok ilana koyulan renk beyaz olarak belirlendi. Beyaz rengi sırasıyla siyah, gri, gümüş gri ve kırmızı renk takip etti. Yalıt türü olarak da dizel araçların oranı benzinli araçları geçti. Geçtiğimiz yılın haziran ayında 2016 model otomobiller ilanların lideri oldu. Tüm ilanlar arasında, araçların yüzde 34’ü 0 – 100bin kilometre aralığında yer alırken ilanların yüzde 26’sı 50.000 – 100.000 TL aralığında satışa sunuldu.

 

İlanlara bakanlar haziran ayında en çok Volkswagen marka otomobillerle ilgilendi. Volkswagen’i Renault, BMW ve Opel takip etti. Mercedes-Benz ise yerini haziran ayında Ford’a bıraktı. Elde edilen veriler ışığında oran olarak en çok ilan artışı yüzde 20 ile Modifiye Araçlar alanında gerçekleşti. Modifiyeli araçları yüzde 11’lik artışla Minivan & Panelvan, onu da yüzde 10 artış ile Motosiklet ve UTV ilanları takip etti. En az ilan artış oranı yüzde 9 ile otomobil alanında oldu. Arazi/ SUV & Pick-up bölümünde Nissan liderliği bırakmayarak haziran ayında en çok ilan verilen marka oldu

İkinci el otomobil pazarı yazı fiyat artışıyla karşıladı. Geçtiğimiz ayın verilerine göre satılık otomobil ilan fiyatları yüzde 1,85 artış gösterdi. Vatandaşlar sahibinden.com’da en çok 22:00-23:00 aralığında araba incelerken ortalama 10 dakika 20 saniye vakit geçirdiler.

Editör: Haber Merkezi