06 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi EKONOMİ İkinci el otomobil almak isteyenler dikkat: Fiyatların düşeceği tarih belli oldu!

İkinci el otomobil almak isteyenler dikkat: Fiyatların düşeceği tarih belli oldu!

Koronavirüs nedeniyle faaliyetlerine ara veren otomobil fabrikaları birinci el araç üretimini durdurmasının ardından ikinci el araçlara rağbet arttı. Rağbet artınca ikinci el fiyatları da tavan yaptı. İkinci el otomobil fiyatlarının eylül ayı gibi düşüşe geçmesi bekleniyor

İkinci el otomobil piyasasında fiyatlar her geçen gün artıyor. Koronavirüs pandemisi nedeniyle fabrikaların yaklaşık 3 ay çalışmaması nedeniyle dünya genelinde sıfır otomobil stoklarında tükenme meydana geldi. Haziran ayı itibarıyla otomobil fabrikalarının yeniden faaliyete geçmesiyle birlikte 3 ay önceden verilen siparişler teslim edilmeye başlandı.

Bu süre içinde de toplu taşıma kullanmak istemeyenlerin sayısı arttı. İkinci el otomobillere olan talep de sıfır araç bulunamadığı için yükseldi.

İkinci el fiyatları dengelenecek

Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Şahsuvaroğlu, 2-3 ay sonra taşların daha da yerine oturmasını beklediğini ve araç bulunurluğunun yükselmesiyle birlikte ikinci el fiyatlarının da dengeleneceğini söyledi.

Fiyatlarda bir düşüş beklemediklerini ifade eden Şahsuvaroğlu, "Ama şunun da altını çizmek istiyorum; biz genç ve dinamik bir ülkede yaşıyoruz. Yani geçmiş dönemden bugüne kadar neyin fiyatı düştü ki bugün 'ileride ikinci el fiyatları düşer' diyebilelim. Bu arz-talep dengesindeki ters orandan ötürü olan bir durum. Herkesin şu anda, aynı anda istediği arabayı alma şansı yok. Çünkü Avrupa'daki fabrikalar da zaten mayısın üçüncü haftasında üretime başladı." değerlendirmesinde bulundu.

Eylül gibi durgunlaşacak

İstanbul Bağcılar’da ikinci el otomobil ticaretiyle uğraşan galeri sahibi Cumhur Halıcı, fiyatlardaki yükselişlerin satın alma planlarını ertelediğini ve bu nedenle vatandaşların ikinci el araç alırken temkinli davrandığını söyledi.

İkinci el piyasasında fiyatların Eylül ayı gibi durgunlaşacağına değinen Halıcı sözlerine şöyle devam etti: 

“İkinci el otomobillerin fiyatları Eylül ayı gibi durgunlaşır. Fiyatlar geriye gelmez ancak stabil hale gelebileceğini düşünüyorum.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *