Kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in milyonlarda dolar değerindeki coinlerle kayıplara karıştığı, arkasında yaklaşık 400 bin mağdur bıraktığı ileri sürülmüştü.

Arnavutluk'a kaçtığı belirlenen Özer için kırmızı bülten çıkarmış, Arnavutluk polisi de Tiran'da bir otele baskın yapmıştı. Ancak Özer'in son anda kaçtığı bildirilmişti.

Thodex'e para kaptıranlar arasında iş adamlarının da olduğu ve kayıplarının milyonlarca lirayı bulduğu ileri sürüldü.

Sabah'taki habere göre Konya'da gıda fabrikası bulunan ve Thodex'te 38 milyon TL'si olan bir işadamı avukatları aracılığıyla önceki gün savcılığa başvurdu.

Gelen bilgilere göre, sistemde 50 milyon lira ve üzerinde birikimi olanlar da var. Önceki gün şirketin merkezine giden bir mağdur da sistemde 30 milyonu olduğunu ve bir haftadır muhatap bulamadığını açıklamıştı.

Ofise gelip muhatap bulamayan başka bir işadamı ise Caner Şen oldu. Polisi arayan Şen, ekiplerin gelmesiyle binaya girmek istedi.

Şen, yaptığı açıklamada "Kitap basım işleriyle uğraşıyorum. Şirketim var. Geçtiğimiz yıl 4 milyon liralık coin aldım. İlk zamanlar sorunsuz çalışıyordu. Param katlanarak çoğaldı. En son 30 milyon lirayı buldu" diye konuştu.

Mağdur Şen, "Geçen cuma günü aksaklıklar yaşanınca paramı çekmeye çalıştım. Başarısız oldum. Şirket yetkililerini aradım, sorun var düzelince paranız yerine gelecek dediler. Ancak kandırdılar" dedi.

Bu arada Arnavutluk emniyetinin ülke çapında aramalarını sürdürdüğü ifade edildi.