Önce fiyat yükseltip, sonra indirmiş gibi yapıyorlar. İndirim adı altındaki kandırmacaya kananlar Ticaret Bakanlığı'na şikayet üstüne şikayet yağdırdı. İnternette yayılan bazı fotoğraflar da kanıt olarak gösterildi. Hem mağazalarda hem de internetteki alışveriş sitelerinde 11.11'de başlayan alışveriş çılgınlığı, her hafta farklı bir isimle sürüyor. Sadece kasım ayında 4 farklı indirim kampanyası karşımıza çıktı.

BÜYÜK SİTELER DE DAHİL OLDU

Trendyol gibi büyük alışveriş siteleri de buna dahil oldu. Önceden daha uygun olan ürünlerin fiyatı, indirim döneminde daha yükseğe çıkarılıp indirim varmış gibi gösteriliyor. Uzmanlara göre paranın boşa gitmemesi için özellikle internetteki sitelerden alışveriş yapanların ödeme yapmadan önce sitenin künyesine bakması gerekiyor. Mersis numarası, açık adresi, sabit bir telefon numarası, cayma hakkı ve mesafeli sözleşmesi bulunmayan sitelerden alışveriş yapılmaması gerekiyor.

PARANIZI FAİZİYLE GERİ ALABİLİRSİNİZ

İndirim mağduru olmamak için aldığınız ürünün etiketini iyi okumanız gerekiyor. O etikette ürünün ilk fiyatı ve daha sonra gördüğü indirimler tek tek yazmalı. İnternetten sipariş verdiğinizde ve elinize ulaştığında tek fiyat yani sizin aldığınız fiyat yazıyorsa, daha önceki fiyatı bulamadıysanız ve indirimin gerçek olduğunu düşünmüyorsanız teslim aldıktan sonra ilan fotokopisi ve faturası ile Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurup aradaki farkın kendinize faizi ile birlikte iade edilmesini isteyebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi