06 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi EKONOMİ İş Bankası'nda Adnan Bali görevini Hakan Aran'a devretti

İş Bankası'nda Adnan Bali görevini Hakan Aran'a devretti

İŞ Bankası Olağan Genel Kurul Toplantısı dün gerçekleştirildi. Adnan Bali görevi Hakan Aran'a devretti.

2011 yılında görevi Ersin Özince'den devralan İş Bankası'nın 16. Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Bali, 'icrai görevde çalışmanın üst sınırı 35 yıl kuralı' çerçevesinde görevi İş Bankası Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hakan Aran'a devretti. Bali, İş Bankası Yönetim Kurulu Üyesi olarak devam edecek.

 BANKAYI 4 KAT BÜYÜTTÜ

Türk bankacılık sektörüne imzasını atan Adnan Bali, Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü'nden mezun oldu. 1986'da İş Bankası Teftiş Kurulu Başkanlığı'nda Müfettiş Yardımcısı olarak göreve başlayan Bali, Fon Yönetimi Müdürlüğü'nde 1994'te müdür yardımcısı, 1997'de grup müdürü olarak görev yaptı. 1998'de ise fon yönetimi müdürü olarak atandı. 2002'de Şişli Şubesi, 2004'te Galata şubesi müdürü olan Adnan Bali, 30 Mayıs 2006'da genel müdür yardımcılığına yükseldi. Bali, 2011'de Ersin Özince'nin yerine, genel müdür olarak atandı. İş Bankası'nda 35. yılını tamamlayan Adnan Bali, göreve geldiğinde 138.4 milyar lira olan aktif büyüklüğü, 2020 sonu itibarıyla 592.7 milyar liraya ulaştırdı.

BALİ'NİN YERİNE ARAN GELDİ

Adnan Bali'den koltuğu devralan Hakan Aran ise, 1990 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Başkent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde İşletme alanında yüksek lisans programını tamamlayan Aran, 1990'da İş Bankası BT Sistem İşletimi Bölümü'nde stajyer yazılım uzmanı olarak göreve başladı. 2008'de genel müdür yardımcılığına getirilen Aran, dün itibarıyla genel müdürlük görevini devraldı. Hakan Aran'ın ataması, teknolojiyle birlikte değişen bankacılık sektöründe yeni bir dönemin de başladığına işaret ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *