Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası dolar hızla yükselirken, baskılanan gram altın ise 965 ila 970 TL arasında işlem görüyor.

Dalgalanan kurdan dolayı tedirgin olan yatırımcı ise "Gram altın yükselecek mi? Gram altın satmalı mıyım? Gram altın ne kadar olacak? gibi soruların cevabını araştırmaya başladı.

Piyasa Uzmanı İslam Memiş'ten ise yatırımcıyı ilgilendiren yeni seviyeler geldi. Sakın bunu yapmayın!

GRAM ALTINDA YENİ SEVİYE GELİYOR

Kapalı Çarşı ile Serbest piyasa arasında fiyat farkı yaşandığını he fırsatta dile getiren Memiş, 9 liralık makas aralığına dikkat çekti.

Yatırımcıları uyaran Memiş, "Gün içinde 970'e kadar işlemler gerçekleşti ama Kapalı Çarşı'da 983 lira. 9 liralık makas aralığı var. Yine bankalardan almak istediğinizde altını, makas aralığını göz önünde bulundurun. Değişken fiyatlar göreceksiniz, altın düşüyor, almayalım, bekleyelim düşüncesinde olanları uyarmak isterim" dedi.

KAR ETMEK İSTEYENLER BUNU YAPSIN

Altın için kademeli alımdan bahseden Memiş, kar etmek isteyen gram altın yatırımcısına alım seviyelerini verdi.

Yılın son çeyreği için gram altın seviyesini veren Memiş, "1000 lira altında, 950-1000 aralığında sadece kademeli alım yapabilirsiniz. Bana göre çok iyi bir karar. Bir sonraki atak 1050, bir sonraki atak 1200 ve yılın son çeyreğinde 1450 benim için şaşırtıcı olmayacaktır" ifadelerini kullandı.

ELİNDE GRAM ALTIN TUTANLAR O HATAYI YAPMAYIN! 

Özellikle kısa vadede al-sat yapanları uyaran Memiş, "Satalım mı?" sorusu için, "Elinde gram altın bulunduran yatırımcının da her yükselişte hemen satalım. Bence satmayalım. Onsta ciddi bir baskılanma var. 1810 dolar seviyesi güçlü bir destek seviyesi" cevabını verdi.

Editör: Haber Merkezi