İstanbul
Parçalı bulutlu
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi EKONOMİ İslam Memiş’ten altın ve gümüş için petrol vurgusu, “yatırımcı riski göze alsın” dedi

İslam Memiş’ten altın ve gümüş için petrol vurgusu, “yatırımcı riski göze alsın” dedi

Finansal Analist İslam Memiş, tv100 yayınında petrol ile altın ve gümüş fiyatları arasında ters yönlü bir ilişki beklediğini söyledi. Memiş, petrolde 115–120 dolar bandına işaret ederken ons altında 5 bin dolar seviyelerinin gündeme gelebileceğini belirtti.

Altın fiyatlarındaki dalgalanma sürerken gram altın 7 bin 240 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 12 bin 72 lira, cumhuriyet altını 47 bin 745 lira seviyesinden satılıyor. Altının ons fiyatı ise 5 bin 97 dolar düzeyinde bulunuyor.

tv100 yayınında değerlendirme yaptı

Finansal Analist İslam Memiş, tv100 ekranlarında savaşın ekonomiye etkileri ve emtia fiyatlarındaki görünüm hakkında değerlendirmelerde bulundu. Memiş, petrol fiyatları ile altın ve gümüş fiyatları arasında karşılıklı hareketler görülebileceğini ifade etti.

Petrol ve ons altın için öngördüğü bantlar

İslam Memiş, petrol fiyatlarına ilişkin olarak “Şu an petrol 100 dolar. Muhtemelen 1–2 gün içinde 115–120 doları gösterecekler teknik olarak.” ifadesini kullandı. Memiş, bu senaryoda ons altında 5 bin 80 dolar seviyesinden 5 bin 30 dolar ya da 5 bin dolar seviyelerine doğru bir geri çekilme olabileceğini söyledi.

“Yatırımcı riski göze alsın” mesajı

Memiş, fiyat hareketlerinin matematiğinin petrol hedefleri üzerinden okunabileceğini belirterek, petrolün daha yüksek seviyelere yönelmesi halinde ons altın için daha düşük seviyelerin gündeme gelebileceğini dile getirdi. Açıklamalarında yatırımcının risk unsurunu dikkate alması gerektiğini vurguladı.