Sitelerdeki ortak giderler için ödenen aidatlar cep yakar hale geldi. Öyle ki markalı konutlarda oturanların aidatları bazı bölgelerdeki kira bedellerini bile aştı.

Aidatlar ev kirasını geçti. Sitede oturanların en büyük gider kalemi oldu. Ev sahibi ya da kiracı fark etmiyor, vatandaşlar ev alırken veya kiralarken artık aidatlara göre seçim yapıyor. Aidatlar bazı bölgelerde kirayla yarışır hatta geçer hale geldi. 

Markalı konutları kapsayan araştırmaya göre İstanbul'da en yüksek aidat metrekare başına 29 lirayla Beşiktaş'ta. Buradaki 100 metrekare bir evde aidat 2900 liraya çıktı. İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Nizameddin Aşa konuyla ilgili olarak, "Binada bir güvenlik mevut ise bir yüzme havuzu veya bir sosyal tesis gibi ekstra şeyler olduğu zaman bu aidata yansıyor" dedi. 

SÖZLEŞMEYE DİKKAT EDİN

İstanbul Emlak Komisyoncular Odası Başkanı Nizameddin Aşa yaptığı açıklamanın devamında sözleşmenin önemini vurguladı ve "Vatandaş böyle bir siteden ev satın almak istiyorsa mutlaka yönetim planını okusun. Tapuda yer alan o planı okumadan, ne aidatı ödemeden ev almasın. Ev boş kaldı bunu aidat tahakkuk etmez veya öteki kiracılar öder diye bir şey yok. Mal sahibine bu yük düşüyor" ifadelerini kullandı. 

Öte yandan İstanbul'dan sonra en yüksek aidat metrekarı başına 17 lirayla  Ankara Çankayada. Bu rakam İzmir Bayraklı'da ise 8.6 lira olarak hesaplandı. 

Editör: Haber Merkezi