İGA İstanbul Havalimanı üst düzey yöneticisi Hüseyin Kadri Samsunlu, Antalya'da katıldığı bir konferansta çarpıcı açıklamalar yaptı.

Samsunlu, "Dünyada yaklaşık 4,5 milyar insan seyahat ediyor. Bu sayı 2 katına çıkacak.  Sayı büyüdükçe bu uçakları indirecek havalimanlarına ihtiyaç var'' ifadelerini kullandı.

İstanbul'a 3 saatlik uçuş mesafesinde 60 ülke, 120 havalimanı olduğunu vurgulayan Samsunlu, "Dünyada en çok uçan ülke biziz. Biz bu havalimanını yapınca Dubai kendi 20 yılda yapacağı yatırım programını kaldırdı. Almanya, Amsterdam, Frankfurt bizim rakibimiz. Ama arazileri olmadığı için sadece bir terminal yapabiliyorlar.  İstanbul bu avantajını kullanırsa, Afrika bu hızla büyümeye devam ederse çok nüfuslu Asya ve Pasifik dünya ekonomisinden daha fazla bir pay aldığı bir dünyada, İstanbul bir sürü insanın aktarma limanı olacaktır ve o nedenle bu yatırım kesinlikle gereklidir" diye konuştu.

18 Haziran'da üçüncü pistin açılacağını belirten Samsunlu, koronavirüsün İstanbul Havalimanı'nı da etkilediğini açıkladı. Samsunlu şöyle konuştu: 

"Türkiye ile Çin, İran, Kore, Irak ve İtalya uçuşları durduruldu. Bu ülkelerden İstanbul'a gelen haftalık yolcu sayısı 100 bin kişi. Bu bir etki. Bunu toplam yüzde 8 ile 10'u arası diye düşünebilirsiniz. İnsanlarımız evinden çıkamayacak duruma getirildi. Ondan dolayı doluluk oranlarında da yüzde 4-5 bir azalma var. Biz bu işten yüzde 15 civarında etkilendik.''