05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi EKONOMİ İstek yerine getirilmezse BİM mağazaları kapatılacak!

İstek yerine getirilmezse BİM mağazaları kapatılacak!

Fas'tan BİM'e uyarı geldi. BİM'den mağazalarında sattığı ürünlerin yarısının Fas'ta üretilen ürünler olması yönünde isteği olduğu, bunu yerine getirmezse mağazaların kapatılabileceğini ifade etti.

Fas Ticaret Bakanlığı, Türk perakende zinciri BİM'i Ülke'deki mağazalarında sattığı ürünlerin en azından yarısının Fas'ta üretilen ürünler olması yönünde uyardı. Bakanlık, bunun yerine getirilmemesi halinde BİM mağazalarının kapatılabileceğini ifade etti.

Faslılara ait 60 mağaza kapandı

Fas Ticaret Bakanı Moulay Hafif Elalamy parlamenterlere yaptığı açıklamada, "Türk perakende zincirinin Fas'taki yatırımları Türkiye'nin desteği ile oldu ve bu mağazalar açıldığından bu yana Faslılara ait 60 mağaza kapandı" diye konuştu.

BİM mağazaları kapatılacak!

Türkiye ile Fas arasında serbest ticaret anlaşması 2004 yılında imzalandı ve Fas, Türkiye ile ticaretinde oluşan 2 milyar dolarlık açığın bir kısmından bu anlaşmanın sorumlu olduğunu düşünüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *