Japon otomotiv devi Honda, Türkiye’deki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. İzmir Aliağa’da kurulan yeni fabrika ile şirket, hem iç pazarda hem de bölgesel üretim gücünde iddialı bir adım atıyor. Türkiye’nin yükselen motosiklet talebine doğrudan yanıt veren bu hamle, sanayi ve istihdam açısından da dikkat çekici bir dönemin kapısını aralıyor.
Üretim Bu Ay Resmen Başlıyor
Honda Motor Company’nin öncülüğünde hayata geçirilen Aliağa tesisinde hazırlıklar tamamlanmak üzere. Şirket, ay sonu itibarıyla üretim bandını devreye almayı planlıyor. Bu gelişme, Türkiye’nin üretim kabiliyetini güçlendiren stratejik yatırımlar arasında öne çıkıyor.
İlk Aşamada Tek Model: PCX125
Fabrikanın üretim hattı başlangıçta tek bir modele odaklanacak. Türkiye’de yoğun talep gören PCX125 scooter, açılışın yıldızı olacak. Şehir içi ulaşımın vazgeçilmezlerinden biri haline gelen bu model, Honda’nın pazardaki güçlü konumunu daha da pekiştirmeyi hedefliyor. İlerleyen süreçte ürün gamının genişletilmesi de planlar arasında.
Hedef Büyüyor: 100 Binden 200 Bin Adede
İlk etapta yıllık 100 bin adet üretim kapasitesi öngörülüyor. Ancak Honda’nın Türkiye’ye duyduğu güven, hedeflerin bununla sınırlı kalmayacağını gösteriyor. Orta vadede kapasitenin 200 bin adede çıkarılması ve Türkiye’nin bölgesel üretim merkezi haline getirilmesi planlanıyor.
