Kaçak konumdaki yabancılara ev kiralayanlar ve barınmalarına, konaklamalarına imkan sağlayanlara kaçak kişi başına bin lira para cezası verilecek.

Meclis genel kurulunda bu hafta içinde yasalaşması beklenen İçişleri Bakanlığı'nın alanındaki bazı kanunlarda yeni düzenlemeler getiren teklif bu haliyle yasalaştığında ceza hükmü uygulamaya girecek.

KİŞİ BAŞINA BİN LİRA PARA CEZASI

İlgili madde Uluslararası Koruma Kanununun idari para cezası uygulanacak fiillerle ilgili hükümlerini düzenliyor. Mevcut durumda kaçak durumdaki yabancıların ülkeye girmesine ülkeden çıkarılmasına, seyahat etmesine imkan sağlayanlara her bir yabancı başına bin lira idari para cezası uygulanıyor.

FARKLI GÖRÜŞLER İLERİ SÜRÜLDÜ

Yeni düzenlemede bu hükümler arasına barınmasına ve konaklamasına imkan sağlayan kişilerle mülkiyetindeki gayrimenkulü kiralayanlar da ekleniyor. Meclis'te teklifin bu maddesine ilişkin farklı görüşler de ileri sürüldü. Bazı AK Partili hukukçu milletvekillerinin, emlakçı aracılığıyla yabancılara kiralanan evler nedeniyle ev sahiplerinin mağdur olabileceği yönündeki görüşü gündeme geldi. Bu nedenle genel kuruldaki görüşmeler sırasında kanun teklifi metninde bazı değişiklikler yapılabileceği belirtiliyor.