03 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Kapalı
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi EKONOMİ Kadınların vazgeçilmez parfüm markası milyarlarca liraya satıldı

Kadınların vazgeçilmez parfüm markası milyarlarca liraya satıldı

Kering, Gucci’nin kozmetik kolunu 4 milyar Euro’ya L’Oréal’e sattı. Anlaşma, lüks moda devinin borç yükünü azaltıp yeniden odaklanmasını sağlıyor.

Lüks moda dünyasında büyük yankı uyandıran bir gelişmeyle, Gucci’nin sahibi Fransız dev Kering Grubu, kozmetik ve güzellik birimini tam 4 milyar Euro (yaklaşık 4,66 milyar dolar) karşılığında L’Oréal’e satmak için anlaşmaya vardı. Şirketin yeni CEO’su Luca de Meo, bu hamlenin Kering’in borç yükünü hafifletmek ve odak noktasını yeniden lüks moda markalarına çevirmek adına atılmış stratejik bir adım olduğunu açıkladı.

L’Oréal, Creed ve Gucci Parfümlerinin Yeni Sahibi Oluyor

Anlaşmaya göre L’Oréal, Kering’in prestijli parfüm markası Creed’i devralacak. Bununla da kalmayacak; dev kozmetik şirketi, Gucci, Bottega Veneta ve Balenciaga markaları altında 50 yıllık özel lisansla yeni parfüm ve kozmetik serileri geliştirme hakkını da elde edecek.

Bu lisans anlaşması, Gucci markasının mevcut parfüm lisansını elinde bulunduran Coty ile olan sözleşmenin 2028’de sona ermesinin ardından devreye girecek. Uzmanlara göre bu iş birliği, L’Oréal’in lüks segmentteki etkisini güçlendirecek; Kering’in ise moda odaklı yeniden yapılanma sürecine ivme kazandıracak.

Borç Yükü Azalıyor, Odağında Yeniden Lüks Moda Var

Kering’in bu satıştan elde edeceği gelir, grubun Haziran sonu itibarıyla 9,5 milyar Euro’ya ulaşan net borcunu azaltmakta kullanılacak. Ayrıca, 6 milyar Euro’luk uzun vadeli kira yükümlülükleri de bu süreçte hafifletilecek. Analistler, bu satışın Kering’in finansal istikrarını güçlendireceği ve şirketin yeniden yüksek kârlı lüks moda segmentine odaklanmasına imkân tanıyacağı görüşünde.

Çin Pazarındaki Durgunluk Gucci’yi Zorluyor

Kering son dönemde özellikle amiral gemisi markası Gucci’nin satışlarında yavaşlama ile karşı karşıya kaldı. Şirketin gelirlerini aşağı çeken bu gerilemenin başlıca nedeni ise Çin pazarındaki talep daralması ve küresel lüks tüketimdeki durgunluk oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *