İnsanlar hem şık görünmek hem de çok fazla para harcamak istemediği zaman ünlü markaların replika saat, mücevher, çanta, ayakkabı gibi ürünlerine yönelmektedirler. Şıklığın tamamlayıcı aksesuarlarından biri olan saatler özelliklerde erkeklerde çok daha ön plandadır. Ancak alımlı, zengin, havalı ve gösterişli, marka bir kol saati almak için orta halli bir insan için servet sayılabilecek meblağlar ödemek gerekmektedir. Bazen o kadar fazla para vermek parası olan için dahi zor gelebilir. Bu durumda markanın birebir kopyası olan replikasını almak çok daha ekonomik ve kolay olmaktadır. Bu bağlamda büyüyen replika sektörü son dönemde oldukça büyük bir sektör haline gelmiştir.

Genellikle Asya kıtasındaki ülkelerde yapılan replikalar dünyada talep görmektedir. Markanın orijinal ürününü almaya parası yetmeyen ve neredeyse bir ev fiyatına saat almak istemeyenlerin kurtarıcısı replika ürünler olmaktadır. Kolaylıkla alınabilmesi, makul bir fiyata satılması ve marka meraklılarının buna gösterdiği rağbet, replikalara olan ilginin artmasının en önde gelen nedenleridir.

Replika Saat Nedir?

Replika saat nedir? Sorusunun en kestirme cevabı, ünlü markaların bire bir aynı olacak şekilde üretilmiş olan kopyaları ya da sahteleridir. Bu replikalar bazen o kadar aslına uygun yapılır ki gerçeğinden ayırmak oldukça zorlayıcı bir durumdur. Burada saatin orijinal olduğunu anlamanın yegâne yolu bayii aracılığıyla almaktır. Bu bayilerden alınan saatler, orijinallik sertifikası ve garanti belgesi ile birlikte satılmaktadır.

Orijinal ürün almak yerine ona birebir benzeyen, sadece küçük farklarla ayrılabilen replika ürün almayı tercih edenler de ilk bakışta en az ayrılabilecek olanlara yönelmektedirler. Hatta bu ürünler için internette de önemli bir sektör oluşmuştur.

En İyi Replika Saat Nereden Alınır 

En iyi replika saat nereden alınır? Diye internette arama yapanlar genelde sadece bu sektörde ürün satışı yapan sitelere yönlendirilmektedir. Bu siteler de replikanın ana vatanı olan Çin’den ithal ettikleri bu replika ürünlerle piyasadaki ihtiyaca cevap vermektedir. Replika saatleri seyyar satıcılardan ve satıcı puanı düşük olan dükkânlardan almak replikanın da sahtesini almaya neden olabilir. 

Satışı yapan firmanın replika dahi olsa en az 1 sene mekanizma garantisi vermesi, garanti belgesini vermesi ve bazı şartlara bağlı olsa da iade alması güvenilir bir site olduğunun göstergesidir. 

replika saat

a+++ Replika Saat

Herhangi bir yerinde a+++ ibaresi bulunan saatler en kaliteli replikalardır.  a+++ replika saat, emsallerine oranla çok daha fazla bir fiyata satılsa da orijinaline olan yakınlığı sayesinde bu farkı ortadan kaldırmaktadır. Sahtenin sahtesi şeklinde üretilen replikalardan biri alma riskine karşı bu ibareyi üründe aramak gereklidir.

Kaliteli Replika Saat Özellikleri

Kaliteli bir replika saat özellikleri düşünülecek olursa,  ilk olarak sesine bakılmalıdır. Bir saatin sesi, kalitesinin en belirleyici özelliğidir. Saatin çalışmasında tekleme oluyorsa bu sahte bir replika olabilir. Ayrıca kaliteli bir replikayı kalitesiz ürünlerden ayıran diğer bir özellik de saatin yapımında kullanılan malzemenin kalitesinden kaynaklanan renk ve ağırlıktır. Replika ürünler arasında da kalite farkı bulunmaktadır. Metal çerçeve gereken ağırlıkta ve parlaklıkta olmalıdır. Bu şekilde kalitesi hakkında fikir sahibi olmak mümkündür. 

Diğer bir ayırıcı özellik aslında en bariz olanıdır. Bugünkü piyasa şartlarında kaliteli bir replika saat, 500-600 TL civarlarında satılmaktadır. 60 TL- 70 TL gibi komik rakamlara kaliteli bir replika almak mümkün değildir. Kaliteli bir replika, 316L çelik kasalı olarak imal edilmektedir. Saatin camının çizilmez ve zor kırılabilen bir cam olması da önemli bir ayrıntıdır. Tüm bunlara dikkat edildiği takdirde kaliteli bir replika saat almak elbette mümkündür. 

Editör: Haber Merkezi