Son yıllarda popülerliği giderek artan "black friday" ( kara cuma ) indirimleri adeta fırsatçıları da gün yüzüne çıkardı. Türkiye'nin en ünlü züccaciye mağazası kendi web sitesindeki 165 liralık ürünü bir başka internet sitesinde 438 liradan 328 liraya düşürülmüş gibi gösterdi. 

Son 3-4 yıl içerisinde ününe ün katan efsane cuma indirimleri bu yıl da aynı ivmeyle adından sıkça söz ettiriyor. Daha önce e-ticaret sitelerinin çökmesine, kargo şirketlerinin dağıtım yapamamasına vesile olan kara cuma, şimdi de vurguncuları gün yüzüne çıkardı.

Türkiye'nin en önemli züccaciye mağazalarının başında gelen bir şirket, alışveriş çılgınlığı olarak bilinen kara cuma indirimlerinde müşterileri göz göre göre aldattı. Mağazanın kendi sitesinde yer alan şaraf karafı ürünü 165 liraya satan züccaciye firması, bir diğer internet sitesinde 438 liradan 328 liraya düşürülmüş gibi gösterdi. Şikayetlerin artmasıyla birlikte bu tür aldatmacaların belgeleri de dolup taşmaya başladı. 

HALK KANDIRILIYOR, CEPLER DOLUYOR

Kasım ayında başlayan alışveriş çılgınlığı dur durak bilmiyor. İnternet üzerinden sipariş verilen ürün sayısının 10 milyonu geçtiği iddia edildi. Oysa vatandaş indirimli olduğunu düşündüğü ürünü daha pahalıya satın alıyor. Öte yandan şikayetlerin her geçen gün daha da artmasıyla olaya Ticaret Bakanlığı'nın el koyması bekleniyor.