Kimi kargo geç geliyor, kimi de kayboluyor. Hatta bazıları da zarar görüp kırılıyor. Kargo şirketleri ile ilgili bu günlerde internette binlerce şikayet var. O şirketlerin en bilinen bahanesi ise 'Geldik ama adreste yoktunuz'.

3 KAT FAZLA PARA ALIYORLAR AMA...

Yapılan şikayetlerden biri de uçak kargo seçeneği. Eğer aceleniz varsa kargo şirketleri size böyle bir seçenek sunuyor. Karşılığında ise karaya oranla tam 3 katı daha fazla ücret talep ediyor. Ancak yapılan şikayetlerde kargonun 24 saat içerisinde adrese ulaşmadığı belirtiliyor. 

UÇAKLA DEĞİL KARA YOLUYLA GÖNDERİYORLAR

Şikayetlerin ortak konusu aslında kargo şirketlerinin bir oyunu. Çünkü ödeme yapıldığı halde kargo uçakla değil, aslında kara yoluyla geliyor. Bir müşteri, "Kargo şirketi bir paketi tam 20 gün göndermedi. Defalarca aradık, hatta şubeye gittik. Paket yok, nerede olduğu belli değil." dedi.

ÖDEDİĞİNİZ BEDELİ GERİ ALABİLİRSİNİZ

TBM Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu konuyla ilgili yaptığı bilgilendirmede, "Taşımacılık yönetmeliğine göre il içinde 2 gün, il dışında da en geç 3 gün zorunluluğu var. İlanlarında 'uçakla göndereceğiz, 1 günde teslim edeceğiz' diyerek 3 katı fazla para aldığı halde zamanında ürünü teslim etmiyor. Tüketici Hakem Heyetlerine internet üzerinden veya kaymakamlıklara giderek başvurup, ödediği taşıma bedelini geri alabilirler." dedi.

Editör: Haber Merkezi