Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu katıldığı İstanbul Sanayi Odası Meclis toplantısında "Ucuz kredilerle döviz alıyorsunuz, hepinizin listesi elimizde" açıklamasında bulunmuştu.

Kavcıoğlu'nun sözleri tartışmaları beraberinde getirirken, gazeteci Barış Yarkadaş, listenin kendisinde olduğunu söyledi. 

TV100 programında iddialarda bulunan Yarkadaş, "Kamu bankalarından yılbaşından bu yana 52 milyar dolardan fazla dövizin aşağıya çekilebilmesi için satış yapılmış." bilgisini verdi. 

Hukukçularla liste hakkında yaptığı konuşmayı aktaran Yarkadaş avukatların kendisine, "Ucuza Türk lirası kredisi çekip dövize yatırmak suç değil. Ayrıca sen bu listeyi açıklarsan Kişisel Verileri Koruma Kanunu'na girdiği için hakkında dava açılır." dediğini söyledi. 

Programın moderatörü Gürkan Hacır ayağa kalkarak Yarkadaşı'ın elindeki lşsteyi inceledi. Hacır, "Baya Türkiye'de tanınan şirketler" dedi.

Yarkadaş, "Bende bu liste var. BDDK çıksın kim ne kadar kredi çekmiş bunu açıklasın. Merkez Bankası Başkanı ‘Düşük TL kredisi aldılar, bunu götürüp dövize çevirdiler, onu da yurt dışına götürdüler’ diyorsa bu ciddi bir meseledir." ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi