Koronavirüs vakasının doğrulanmasının ardından vatandaşların temel gıda ve hijyen ürünlerine talebi arttı. Tedbir amaçlı marketlere akın eden vatandaşların sosyal medyada paylaştığı bazı market reyonlarının boş rafları kameralara yansıdı. Salgından korunmaya amaçlayan vatandaş en çok kolonya ve makarnaya rağbet gösterdi.

"BİM, A101 ve ŞOK marketlerine devlet kısıtlaması" HABERİNİ OKUYUN

 

Durumu fırsat olarak değerlendirmek isteyenler ürünlere zam yaptı. Ünlü e-ticaret sitesi Trendyol'un iki paket Ankara makarnayı 14,50 liraya sattığı görüldü. Normalde iki paketi 6 lira olan ürünün fiyatının artması tepkilere yol açtı.

"Ünlü tesettür giyim markası Sefamerve'nin koronavirüs maskeleri tepki çekti!" HABERİNİ OKUYUN

'Fiyatlara itibar etmeyiniz'

Ardından konuyla ilgili açıklama yapan Ankara Makarnası Yönetim Kurulu, yasal süreç başlatılacağını duyurdu. Ankara Makarnası'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Değerli takipçilerimiz, bazı internet sitelerinde aracı firmalar tarafından satışa sunulan Nuh'un Ankara Makarnası ürünlerinin fiyatları doğru değildir. Bu fiyatlara itibar etmeyiniz ve alışverişinizi bu satıcılardan gerçekleştirmeyiniz. Ülkemizin içinde bulunduğu durumdan, markamızı kullanarak çıkar sağlamaya çalışan ve buna izin veren her türlü isim ve firma hakkında gerekli yasal işlemler başlatılacaktır. Fiyatlarımızı market, supermarket ve discount raflarından takip edebilirsiniz." 

   

Editör: Haber Merkezi