Turistler artık gittikleri ülkelerde otelleri değil, daha ekonomik olan kiralık evleri tercih ediyorlar. Ve dünya genelinde yaygın olan bu akım Türkiye'de de hızla yayılmaya başladı. 

İstanbul yılda 15 milyon turisti ağırlıyor. Turistler de oteller yerine daha rahat olduğu için günlük kiralık evlerde kalmayı tercih ediyor. Bu da hem ev sahiplerine hem de kiracılara yeni bir gelir kapısı oluyor. Turistlerin İstanbul'da en çok tercih ettiği semtler Tarihi Yarımada ve Boğaz'a yakın olanlar. İnternet siteleri de bu bölgelerdeki günlük kiralık ev ilanlarıyla dolu.

AYLIK KAZANÇLARI 5-15 BİN LİRA

Fiyatları günlük 200 liradan başlıyor evin durumuna ve konumuna göre yükseliyor. Aylık kazanç ise 5 bin ile 15 bin lira arasında değişiyor. İşte bu nedenle turistlere kiralanan evlerin içi de otel konforunu aratmayacak şekilde dizayn ediliyor. Sadece ev sahipleri değil, kiracılar da bunu fırsata çeviriyor. 

KİRADA OTURURKEN KİRAYA VERİYORLAR

İddiaya göre kiracılar ev sahiplerinin haberi olmadan dairelerini birkaç günlüğüne turistlere veriyorlar ve elde ettikleri kazançla da 1 aylık kiralarını çıkarıyorlar. Hatta kirasının 2-3 katı daha fazla para kazanabiliyorlar. Ancak bu yolla para kazanmayı tercih edenlerin atladıkları şey, Türkiye'de günlük ev kiralamanın yasak olduğu. Pansiyon statüsünde olmayan yerleri kiraya vermek kabahat kanununa göre ciddi bir suç ve cezası bulunuyor.

Editör: Haber Merkezi