Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs ekonomik anlamda da ülkeyi zorlamaya devam ediyor. Ekonomik nedenler ve yurt dışı tedariklerinde sıkıntı yaşayan bazı firmalar üretime ara vermek zorunda kaldı. Bazı firmalar ise ihracat ithalat sıkıntısı nedeniyle işçi çıkararak küçülmeye gidiyor.

Torba Yasa ile ekonomik tedbirler alındı

Koronavirüs tedbirleri kapsamında devlet ekonomik bir dizi önlemler almıştı. İşten çıkan veya çıkarılan vatandaşlar kira ödemelerinin ertelenip ertelenmediği konusunda araştırmalarda bulunuyor. Meclis tarafından kabul edilen Torba Yasa'da kira ödemelerine ilişkin bir dizi önlemler alındı.

Torba Yasa'da yer alan kira ödemesine ilişkin madde şu şekilde:

"1 Mart 2020'den 30 Haziran 2020'ye kadar işleyecek iş yeri kira bedelinin ödenememesi, kira sözleşmesinin feshi ve tahliye sebebi oluşturmayacak, söz konusu bu hüküm 1 Mart 2020'den itibaren uygulanacak."

Konut kiralarına erteleme yok

Ancak konut kiralarına ilişkin herhangi bir erteleme ise söz konusu değil.

Torba Yasa'da kabul edilen bu madde ile mülk sahipleri geçici bir süreliğine kira alamayacak. Ancak geçimini oradan sağlayan vatandaşlar Nisan ayında emlak vergisi ödemek zorunda kalacak. Bazı iş verenler de, personel maaşlarını iş yerleri kiralarından karşıladığı için emlak vergisi ödemekte zorluk çekecekler.

Editör: Haber Merkezi