Antalya'nın ilk 5 yıldızlı oteli olmasına karşın 5 yıldır atıl bir vaziyette duran Divan Talya Otel' için flaş bir talip çıktı. Kiralık olarak işletmek suretiyle Corendon Turizm Grubu, Ali Koç'un kapısını çaldı. Birçok ülkede otelleri bulunan Corendon "Talya Otelini kiralık olarak işletmek istiyoruz, bütün taditanı yapalım. İşletirken de kira ödeyelim" şeklinde bir teklifte bulundu. 

KOÇ'TAN SÜRPRİZ YANIT

Ali Koç'tan Corendon'un teklifine, "Bizim de Divan Grubu olarak birçok otel işletmemiz var. Sadece Talya ve Bodrum'daki oteller bizim mülkümüz. Siz Talya'yı istiyorsanız size satalım. Hatta Bodrum'daki otelimizi de satalım" dediği öğrenildi. Öte yandan Koç Holding'in Talya Otelinde yüzde 40'a varan bir hissesi olduğu da kamoyuna paylaşıldı. Dağılım ise şu şekilde: 

  • Koç Holding: Yüzde 36,
  • Koç Ailesi üyeleri: Yüzde 3,91,
  • Temel Ticaret ve Yatırım A.Ş.:Yüzde 29.55,
  • Halka Açık: Yüzde 25,
  • Geri alınmış paylar: Yüzde 4.73

2013 YILINDA KAPATILMIŞTI

1970'li yıllarda inşa edilen Divan Talya otel 2013 yılında kapatılmıştı. Aktif olduğu dönem boyunca 3 milyondan fazla kişiye ev sahipliği yapan Divan Talya, sektöre ise binlerce eleman yetiştirmişti. 5 yıldır atıl vaziyette duran otel hızla çürümeye devam ediyor.

Koç Ailesi için ayrı bir öneme sahip olan bu otelin 609 numaralı odasında Vehbi Koç 1996 yılında hayata gözlerini yummuştu. O günden bu yana Vehbi Koç'un vefat ettiği oda kapalı tutuluyor.

Editör: Haber Merkezi