Konut kredilerinde yapılandırma olacak mı? İhtiyaç kredilerinde yapılandırma olacak mı?  Kredilerde yapılandırma olacak mı? Tüm dünyada etkisini gösteren koronavirüs nedeniyle küresel çapta sosyal ve ekonomik düzen sekteye uğradı.  Türkiye'de de koronavirüsün baş gösterdiği Mart ayından beri bir takım zorluklar çeken vatandaşlar var. İşletme sahipleri işlerine devam edemezken gelir kaybına uğradı. Bazı vatandaşlar virüsün baş gösterdiği ilk zamanlarda işinden oldu. Peki bu zorlu dönemde kredi borcunu ödemekte zorluk çeken vatandaşlar merak ettiği Konut kredilerinde yapılandırma olacak mı? İhtiyaç kredilerinde yapılandırma olacak mı?  Kredilerde yapılandırma olacak mı? sorularının cevaplarını aşağıdaki haberimizin detaylarında bulabilirsiniz.

Konut kredilerinde yapılandırma olacak mı?

Koronavirüs salgını ardından artan  işten çıkarmalara karşı olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatıyla işten çıkarmalar 3 ay uzatıldı ve son alınan kararla da sürenin 3 ay daha uzatılmasına olanak sağlandı. Koronavirüs nedeniyle sokağa çıkma yasağı getirilen dönemlerde ve Türkiye genelinde büyük ve küçük işletmelerin nerdeyse hepsi üretime ara verirken ekonomik olarak firmalar zor duruma girdi. Bazı firmalarda işçiler ücretsiz izine çıkarılırken esnaf ise kepenk indirdi. Kazanç sağlayamayan vatandaşların kredi borcunu ödemekte zorluk çektiği öğrenildi. Sosyal medya platforma Twitter'da ise kredilere yapılandırma isteyen vatandaşlar #konuttayapılandırma hastagi başlattı.

İhtiyaç kredilerinde yapılandırma olacak mı? 

Kredi borçlarını ödememekte zorluk çeken veya ödeyemeyen vatandaşlar bankalar ile zor duruma düştü. Vatandaşların en çok merak ettiği konu ise kredilerde yapılandırma konusu oldu. Kamu bankaları konutta kredi faizini 0,64'e indirirken özellikle başka bankalardan alınan kredilerin kendi bankalarına geçirilemeyeceğini açıkladılar. Böylelikle özel bankada hala yüksek olan faizli krediler düşük faizli kamu bankalarına taşınamamış olacak.

Kredilerde yapılandırma olacak mı? 

Peki kredilere faiz indirimi gelir mi? sorusunun cevabı ise 23 Temmuz'da belli olacak. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) 23 Temmuz'da bir araya gelecek ve faiz kararını açıklayacak. PKK'nın açıkladığı verilere göre kredi faizleri yeni şeklini almış olacak.