Koronavirüs salgını dünyayı sarstı. Dünyanın her tarafından pek çok kişi hayatını kaybetti. Şirketler battı, milyonlarca insan işsiz kaldı.

Ancak salgın ilaç şirketlerine yaradı. Koronavirüs aşısını bulan Uğur Şahin ve Özlem Türeci'nin sahibi olduğu Biontech'le ABD'li ilaç şirketi Moderna'nın değeri kat be kat arttı.

Türeci ve Şahin'in Almanya'da kurulu şirketi Biontech, 2020 Mart ayının sonunda 8,42 milyar dolar değeri olan bir şirket durumundayken değerini 86,15 milyar dolara çıkararak dünyanın en değerli 184’üncü şirketi konumuna yükseldi. 

ABD’li ilaç şirketi Moderna ise corona virüsün Dünya Sağlık Örgütü tarafından tanındığı günlerde 11,08 milyar dolarlık bir şirket konumundayken, şimdi 175,37 milyar dolarlık değeriyle dünyanın en değerli 74’üncü şirketi oldu.

Biontech 18 ay içerisinde değerini yaklaşık yüzde 920 artırırken, ABD’li Moderna ise değerini yaklaşık yüzde bin 500 artırdı. 

Analistler, Moderna'nın bu yıl 22 milyar dolarlık corona virüs aşısı satışı gerçekleştirme yolunda ilerlediğini aktarırken, Pfizer/Biontech'in aşısının ise 35 milyar dolarlık satış getireceğinin tahmin edildiğini söylüyor.