İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, 8 Eylül'de hayatını kaybetmişti.

O günden sonra cenaze töreni için Türkiye’nin kesme çiçek üretim bölgesi Antalya ve Isparta’dan, İngiltere’de düzenlenen yas ve cenaze merasimi programlarında kullanılmak için 1 milyon 310 bin dal çiçek gitti.

Şu ana kadar 3.5 milyon lira gelir elde edildiği, ay sonuna kadar 2 milyon dala ulaşacağı ve gelirin de 5 milyon lirayı aşacağı belirtildi.

Antalya Ticaret Borsası (ATB) Meclisi ile Kesme Çiçek ve Süs Bitkileri Meslek Komitesi üyesi Selçuk Çelebi, Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nden aldıkları verilere göre, 9- 16 Eylül tarihleri arasındaki süreçte İngiltere’ye ihraç edilen kesme çiçek miktarının 1 milyon 310 bin dala ulaştığını söyledi. Geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 110’luk artış yaşadıklarını belirten Çelebi, Ama cumartesi ve pazar günleri de mesaimiz var ve pazartesi günü rahatlıkla gönderilen çiçek miktarının 1,5 milyon dalı bulacağını tahmin ediyoruz” dedi.

Şu ana kadar ihracı gerçekleştirilen 1,3 milyon dal kesme çiçekten 160 bin sterlin yani 3,5 milyon TL gelir elde edildiğini belirten Çelebi, ay sonuna kadarki sevkiyatla birlikte toplamda gelirin 240 bin sterlin, yani 5 milyon TL’nin üstüne çıkacağını ifade etti.
 

Editör: Haber Merkezi