Kripto para borsası, bitcoin ve altcoin gibi kavramlarla sizde tanıştınız ve belki de şu an bu borsaya yatırım yapmak istiyorsunuz. Kendinize güvenilir bir kripto para borsası aramaya başladınız. İşte bu rehberde size yardımcı olmaya çalışacağız. Binance nedir? Binance güvenilir mi? gibi sorularının yanıtını sizler için cevaplandıracağız. O halde başlayalım.

Devamlı gelişen kripto para piyasasında, hem kaliteli hem de güvenilir borsalara yönelik önemli bir arayış söz konusu. Günümüz insanı artık Bitcoin ve altcoin zengini olmak istiyor. Ancak 200'den fazla borsa mevcut ve bu borsaların hangisi daha güvenilir? Bir güven kriteri var mı? Yatırımcının aklında bu tür sorular var.

Binance güvenilir mi?

Doğru borsayı bulmak tabii ki hiç kolay değil. Bu yazımızda bir kripto para borsasına kayıt olmadan önce dikkat etmeniz gereken en önemli kriterleri sizler için anlatacağız.

Açıklayacağımız kriterler bir borsayı tercih etmeniz ve uzak durmanız gerekenler konusunda yardımcı olacaktır. Piyasada yüzlerce kripto para borsası olabilir ancak içlerinden sadece birkaçı doğru kriteri karşılamakta.

1. Güvenlik

Kripto paralarınızı korumak için güvenilir bir borsa seçmeniz mecburidir. Seçeceğiniz bu ortak hesabınızı muhakkak bir kurtarma fonu ile korumalıdır.

Güvenlik,kripto para borsaları için olmazsa olmazdır. Kripto paraları hacklemek çok zor olduğundan dolayı bilgisayar korsanlarının genelde başvurduğu yöntem kullanıcıların bilgilerini çalmak olmaktadır. Borsalar muhakkak en son güvenlik standartlarına sahip, ihlal ve izinsiz geçişe izin vermeyecek donanımda uzmanlar çalıştırmak zorundadır. Çünkü bu borsalar yüksek hacimli meblağlar barındırdığı için hackerların favori hedefi konumundadır.

Tehditler yalnız dışardan gelmez, içerden de gelebilir. Bu yüzden güvenilir kripto para borsasının personel seçerken son derece hassas olması oldukça mühimdir.

2. Ürün ve hizmetler

Tercih edeceğiniz borsa muhakkak farklı birçok alım satım çifti ve ödeme yönteminin yanında kripto para borsası deneyiminizi tamamlayacak ve size yeni kazanç fırsatlarını sunacak tercihlerde önünüze koymalıdır.

3. Komisyonlar ve karlılık

Her yatırımcı bir borsaya girerken birden fazla kriteri araştırarak girer. Bunlardan biri de komisyon oranlıdır. Yüksek komisyonlar yalnızca çok güvenilir bulduğunuz ya da size farklı alternatifler yani farklı para kazanma araçları sunması gerekir. Ancak bu sayede yüksek komisyon alacak bir kripto para borsasıyla çalışabilirsiniz. Ama bizden bir rakam istiyorsanız size şunu söylebiliriz: Genel anlamda kabul edilebilir bir piyasa yapıcı/piyasa alıcı komisyonu (ya da alıcı/satıcı emri), %0,1-%0,2 arasındadır. Ancak bazı borsalar bu komisyonların bir kısmını almamaktadır. Mesela bir arkadaşınızı kendi yatırım yaptığınız borsaya kayıt yaptırdınız diyelim. Bu borsalar kullanıcılara alım satım komisyonlarının bir kısmını referans komisyonu adı altında geri öder.

4. İtibar ve sicil

Gelelim en önemli maddelerden birine. Seçeceğiniz borsanın mutlaka itibar ve sicilinin temiz olması gerekmektedir. Bir borsaya kayıt olmak ve buraya para yatırmak için güven vermesi önemlidir. Paranızı bir borsaya yatırmadan önce bu borsanın itibarını, eğer varsa geçmişte yaşanan skandallarını öğrenmeniz gerekir. Kimsenin çöpe atacak hiçbir parası yok. Bu konuya çok dikkat etmeniz gerekiyor.

5. Kullanıcı deneyimi ve memnuniyet

Bütün bu kriterleri geçtiniz diyelim. Peki kullanıcıların ne düşündüğünü, platformun kullanışının pratik olup olmadığını, onların deneyimlerimi hiç araştırdınız mı? Borsaların güvenilip olup olmadığını belirleyen kriterler arasında kullanıcı deneyimi ve memnuniyet ön sıralarda yer alır. Lütfen bir kripto para borsasına girmeden bu borsanın kullanıcıları memnun mu? Memnuniyet oranı nedir? Mutlaka araştırın ve kararınızı öyle verin.

Sizde kripto para borsaları hakkında buna benzer doğru ve tarafsız bilgilere ulaşmak istiyorsanız kriptofoni.com internet sitesinden faydalanabilirsiniz. En güncel bitcoin ve altcoin haberleri bu sitede pratik bir şekilde okuyucu deneyimine sunulmaktadır.

Editör: Haber Merkezi