Bugün gündemden düşmeyen Londra’dan gelip İstanbul Havalimanı’ndan aktarmalı olarak Singapur’a Türk Hava Yolları uçağıyla seyahat eden bir yolcuda koronavirüs (Kovid-19) rastlanmasından sonra, sivil havacılık yöneticileri acil olarak toplantıya çağrıldı.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden (SHGM) yapılan açıklamaya göre toplantıya Ulaştırma Bakan Yardımcısı Enver İskurt başkanlık yaptı. SHGM Genel Müdürü Bahri Kesici’nin de yer aldığı toplantıda, THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Üyesi Arda Ermut, Pegasus Havayolları CEO’su Mehmet Nane, Corendon Airlines Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer, Onur Air Genel Müdürü Teoman Tosun, Pegasus Genel Müdür Yardımcısı Nasuh Çetin ve diğer yetkililer de hazır bulundu.

Ele alınan konular

Haber Aero'nun haberine göre; havayollarının koronavirüse karşı alması gereken önlemler, havayollarının ekipleri için alınması gereken önlemler, uçak içindeki dezenfekte işlemleri, askıya alınan uçuşlar ve uçulan noktalar ile Türk havacılığının geleceğinin konuşulan konular arasında olduğu öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi