Dünyanın en önemli fuarları arasında yer alan ve Almanya’da düzenlenen Anuga Uluslararası Gıda Fuarı, İstanbul’da düzenlenen Food & Nutritional Ingredients Fuarı ve Dubai’de düzenlenen Gulfood Manufacturing Fuarı’na katılan Billur Tuz, büyük ihracat hedeflerine yönelik önemli adımlar attı.

Türkiye’nin yanı sıra yurt dışındaki satış ağını her sene genişleten Billur Tuz, ihracat takvimini hızlandırdı. Ekim ayını üç farklı uluslararası fuar ile tamamlayan Billur Tuz’un, güçlenen ihracat ekibiyle tanıtım atağı devam edecek.

Billur Tuz, tüm dünyadan gıda sektörünün önemli oyuncularının bir araya geldiği ve sektördeki trendlere yön veren dünyanın en büyük gıda fuarı olan “ANUGA 2019 Gıda ve İçecek Fuarı”nda yerini aldı. 5 – 9 Ekim tarihleri arasında Almanya Köln’de düzenlenen fuara, 107 ülkeden 7 bin 590 firma, 165 bini aşkın ziyaretçi katıldı. Bunun arkasından 24 – 26 Ekim tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen “Uluslararası Gıda, Beslenme Bileşenleri, Hammaddeleri ve Teknolojileri Fuarı-Food & Nutritional Ingredients Fuarı”nda sanayi tuzları ile görücüye çıktı. Son olarak 29 – 31 Ekim tarihleri arasında Dubai’de düzenlenenve sadece bölgenin değil dünyanın en önemli fuarları arasında yer alan “Gulfood Manufacturing”de, tüm dünyadan lider şirketlerin üst düzey satın alma ve üretim kadroları ile görüşme fırsatı bularak yeni pazarların yolunu açtı.

Gıda sektörünün kalbinin attığı bu üç fuarda Billur Tuz global pazar oyuncuları ile bir araya gelerek çok sayıda ticari görüşme gerçekleştirdi.

SANAYİ VE SOFRALIK TUZLARI KATILIMCILARDAN TAM NOT ALDI

Billur Tuz markasının yanı sıra yurt dışı pazarında faaliyet gösteren Universalt markası da fuarda yoğun ilgi gördü. Ege Denizi’nin saf ve berrak suyundan elde edilen deniz tuzunun, tüm ülkelerin üretim standartlarına ve damak tadına uygun olarak sunulduğu fuarlarda Billur Tuz standı sofralık tuzdan sanayi tuzlarına geniş yelpazedeki ürünleri ile tam not aldı.

BİLLUR TUZ TARİHÇESİ

Türkiye'nin ilk ve en büyük rafine tuz fabrikası rafine Billur Tuz San. A.Ş. 1964 yılında İzmir'de faaliyete geçmiştir. Aynı zamanda Türkiye'nin tek rafine deniz tuzunu üreticisi olma ayrıcalığına da sahiptir. Türkiye'nin rafine tuz alanında en iyi, en güvenilir ve sektörün her zaman tartışılmaz lideri olan Billur Tuz, 55 yıldır kalite ve hijyene özen göstererek, Türk damak tadına uygun olarak üretilen farklı ve zengin ürün çeşitliliği ile mutfaklarımızın ve sofralarımızın tuzu olmaya devam edecek.
 

Editör: Haber Merkezi