Türkiye'de ilk koronavirüs vakasının doğrulanmasının ardından vatandaşlar marketlere akın etti. Koronavirüs salgınına önlem amaçlı vatandaşlar gıda, temizlik ve hijyen gibi ürünleri stoklamaya başladı. Ünlü e-ticaret sitesi Trendyol'un iki paket makarnayı 15 liraya satması da gündem konusu oldu.

E-ticaret siteleri raf fiyatının biraz üstünde satıyor

Makarna Üreticileri Sanayicileri Derneği Başkanı ve Nuhun Ankara Genel Müdürü Nihat Uysallı, makarna tartışmalarıyla ilgili Hürriyet'ten Eray Görgülü'ye açıklamalarda bulundu. Uysallı, bugüne kadar makarnanın raf fiyatlarının belli olduğunu ifade ederek, kargo ve komisyonu bir miktar katarak e-ticaret sitelerinin makarnayı raf fiyatının biraz daha üstünde sattığını söyledi.

Makarnaya talep fiyatı artırdı

E-ticaret sitelerinin makarna satışlarının düşük olduğunu dile getiren Uysallı, koronavirüs vakasından sonra vatandaşın raflardaki makarnaya talep göstermesinin ardından, e-ticaret sitelerinin fiyatları artırdığını söyledi.

'Makarnaya zam yapmadık'

Uysallı, makarnaya hiçbir şekilde zam yapmadıklarını vurgulayarak, vatandaşların panik yapmaması gerektiğini söyledi. Ülkede şu anda 800-900 bin tonluk atıl durum olduğunu söyleyen Uysallı, yıllık ihracatlarının 1.3 milyon ton, yıllık üretim kapasitelerinin de 2.9 milyon ton olduğunu söyledi. Geçici olarak ihracatı durdurduklarını belirten Uysallı, gerekirse 15 gün daha ihracatı durdurabileceklerini söyledi.

Editör: Haber Merkezi