Volkswagen Şirketi'nin Manisa'da 1 milyar euronun üzerinde yapacağı yatırımdan sonra bölge halkı yüksek miktarda maaş hayalleri kurmaya başladı. Dev firma kuracağı fabrikaya ilk etapta 5 bin çalışan alacak.

2022'DE FAALİYETE GEÇECEK

1.3 milyar euro yatırımla kurulacak fabrikada yılda 300 bin araç kapasitesi olacak. Skoda'nın Karok ve Seat'ın Ateca modelinin üretileceği fabrikada ilk etapta 5000 kişi istihdam edilecek. Bölge'nin gelişmesi açısından büyük önem taşıyan Volkswagen fabrikasının 2022 yılında faaliyete geçmesi planlanıyor. Yılda 700 bin aracın üretileceği fabrikada Skoda modellerinin yüzde 20'si Türkiye pazarına sunulacak.

MANİSA HALKI HEYECANLI

10 milyar Türk lirası gibi bir rakam karşılığında yapılacak yatırım Manisa halkını heyecanlandırdı. Hem Manisa'ya hemde bölge illere ciddi anlamda katkı sağlayacak Volkswagen Fabrikası, gayrimenkul ve iş açısından büyük hareketlilik kazandıracak.

Alman otomotiv devinin Dünya'nın çeşitli ülkelerinde bulunan fabrikalarında çalışan işçilerine 1200 euroluk maaş ödediği biliniyor. Türkiye'de de hemen hemen aynı oranda ücretin verileceğini düşünen Manisalıları heyecan sardı. Aylık ortalaması 7500 tl'yi görecek maaşlar için ilk etapta 5000 işçinin alınması bekleniyor. Öte yandan yapılacak dev yatırım arsa fiyatlarını da uçurdu. Satılan arsaların metrekare fiyatları bin TL'den 4 bin TL'ye kadar tırmanıyor.

Editör: Haber Merkezi